U Jasenašu građani informirani o novoj katastarskoj izmjeri u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige

Jučer (utorak) je u Mjesnom domu u Jasenašu održan javni skup građana povodom početka postupka nove katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige na dijelu područja katastarske općine Jasenaš. Cilj i krajnji rezultat katastarske izmjere je izrada novog katastarskog operata i nove zemljišne knjige, tj. evidentiranje stvarnog stanja katastarskih čestica, objekata sagrađenih na njima, načina uporabe zemljišta te vlasništva i drugih stvarnih prava na katastarskim česticama.

Na skupu građana su predstavnici Državne geodetske uprave, Područnog ureda za katastar Virovitica, Grada Virovitice i tvrtke GEODIST d.o.o., TRAFFICON d.o.o. i njihov podizvoditelj Geosistem d.o.o. s pravnim stručnjakom informirali mještane o projektu i svim pravima i obavezama vezanim uz katastarsku izmjeru.

Uz temu katastarske izmjere na javnom skupu su se predstavili i predstavnici INA – Industrija nafte d.d. koji planiraju u Virovitičko-podravskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u cilju istraživanja i eksploatacije ugljikovodika, provesti snimanje 3D seizmičkih podataka u okviru istražnih aktivnosti na istražnom prostoru Drava-03, a koje obuhvaća i dio područja prigradskog naselja Jasenaš.

(virovitica.hr)

Skip to content