U Gradskom muzeju Virovitica, predstavljena je izložba fotografija „Ukrajina – Tradicija – Transformacija“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U sklopu predstavljanja Ukrajine kao Zemlje partner 17. međunarodnog sajma gospodarstva obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2012 koji će se od 20. do 22. siječnja održati u Virovitici, u Gradskom je muzeju, predstavljena izložba fotografija „Ukrajina – Tradicija – Transformacija“.

Izložba je organizirana u suradnji s Gradskim muzejom Virovitica i Ukrajinskim veleposlanstvom u RH te Virovitičko-podravskom županijom. Na njoj je prikazan ukrajinski vez koji se smatra simbolom ukrajinske nacionalne kulture koji je priznat kao unikatna pojava umjetničke kulture, jedinstvene u svijetu.

Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine i Ministarstva kulture RH. Autor fotografija je Oleksandr Pozdnyakov koji je fotoaparatom prenio ideje Yaryne Vynnytskaje.

Izložbu u Gradskom muzeju Virovitica, uz nazočnost između ostalih, veleposlanika Ukrajine u RH Oleksandra Levchenka, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, otvorio je prvi zamjenik predsjednika Hmeljinske oblasne državne administracije Vadim Gavrishko. (vpz.hr)

Skip to content