U Gradskom muzeju Virovitica otvorena izložba Mostarskog likovnog kruga

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U sklopu predstavljanja Bosne i Hercegovine kao zemlje partner ovogodišnjeg 14. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2009, u Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica,  otvorena je izložba „Mostarskog likovnog kruga“.U sklopu predstavljanja Bosne i Hercegovine kao zemlje partner ovogodišnjeg 14. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2009, u Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica,  otvorena je izložba „Mostarskog likovnog kruga“.

Izložbu je u nazočnosti župana Virovitičko-podravske županije, Tomislava Tolušića, gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina, tajnika Mostarskog likovnog kruga, Florijana Mićkovića, predsjednika Privredne/Gospodarske komore Bosne i Hercegovine Jage Lasića, potpredsjednika HGK Šime Vidulina, mnogobrojnih gostiju iz Virovitice te Bosne i Hercegovine, otvorio veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, Aleksandar Dragičević.

Izložba obuhvaća 34 eksponata, uglavnom akademskih slikara iz Bosne i Hercegovine, a u Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja biti će izložena do 29. siječnja. Mostarski likovni krug kojim se grad Mostar i Bosna i Hercegovina predstavlja u Virovitici, prepoznatljiv je već dugi niz godina na prostorima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i u inozemstvu, posebno u Mađarskoj, Belgiji, Njemačkoj…

Skip to content