U Gradskom muzeju održana interaktivna dječja radionica

Uz izložbu lutkica koja će biti otvorena do kraja listopada, svi posjetitelji u Muzeju mogu vidjeti i šaroliku izložbu dječjih radova s raznih interaktivnih i edukativnih radionica.1 1223988548Uz izložbu lutkica koja će biti otvorena do kraja listopada, svi posjetitelji u Muzeju mogu vidjeti i šaroliku izložbu dječjih radova s raznih interaktivnih i edukativnih radionica.

Kroz rujan su tako održane radionice u dječjem vrtiću Suhopolje gdje su djeca od 4 do 6 godina izrađivala lutkice od papira, crtala masnim bojicama, oslikavala platna po uzoru na narodne nošnje, lijepili raznobojnu vunicu i pravili ženske kapice „poculice“.

U međunarodnom tjednu djeteta (6.-12. listopada) Obiteljski centar za svoje korisnike održao je radionicu izrade lutkica u narodnim nošnjama Hrvatske, a što je osmislila učiteljica Vanda Milojević.

Virovitički osnovnoškolci iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ od 13. listopada u muzejskim radionicama izrađivali su lutkice promatrajući izložbu „Putovanje svijetom“. Koristili su stiropor te razne krpice i materijale, vunicu i raznobojne trakice. Svi radovi se mogu pogledati na hodniku Muzeja do kraja listopada.

Skip to content