U Gradskom muzeju isprobajte izraditi tekstilni predmet koristeći kalupe i boje

Imaginarij

23. veljače, subota, od 11 do 12,30 sati

imaginarij˝Imaginarij˝ podrazumijeva niz kreativnih radionica namijenjenih posjetiteljima Gradskog muzeja Virovitica usmjerenih razvoju pedagoške djelatnosti Muzeja i poticanju kontinuiteta dolazaka građana Virovitice u naš Muzej.

Radionice će se održavati u prostorima Muzeja jednom mjesečno, subotama, od 11 do 12.30 sati. Većinom su namijenjene djeci i roditeljima.

Cilj ove akcije je privući posjetitelje u Muzej i pružiti im mogućnost edukacije o građi i podacima vezanim uz povijest, arheologiju i etnografiju ovoga kraja, te umjetnost i kreativne vještine općenito. Svaka radionica usmjerena je na određeni muzeološki sadržaj kroz igru, predavanja, vodstva i učenje kreativnih vještina.

1.Imaginarij: Otkrij svijet štampanja i modrotiska

Muzej u prvom izdanju Imaginarija predstavlja tehniku štampanja tekstila pomoću drvenih kalupa iz Etnografske zbirke. Uz informacije o povijesti i načinima tehnika bojenja tekstila sudionici će imati priliku sami isprobati i izraditi tekstilni predmet koristeći kalupe i boje.

Radionice su besplatne, materijal je osiguran, a prostor dobro ugrijan….veselimo se subotnjim druženjima i novim izazovima!

 

Skip to content