U Gradskoj upravi održan sastanak vezan uz dinamiku energetske obnove OŠ IBM i DV Cvrčak

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Predstavnici Grada Virovitice, Razvojne agencije VTA te odgojno-obrazovnih ustanova Grada Virovitice održali su u Gradskoj upravi sastanak na temu dinamike provedbe projekata energetske obnove Dječjeg vrtića Cvrčak (zgrade 2, 3 i 4) i Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. Sredstva su odobrena u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Poziv je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, a projekti, za koje su ugovori potpisani krajem listopada, sufinanciraju se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na sastanku je dogovoreno da će u roku 10 dana od dostave ugovora od strane ugovornih tijela biti donesen plan javne nabave, a nakon toga slijede i natječaji za izvođenje radova. S obzirom da je riječ o odgojno-obrazovnim ustanovama, dogovoreno je da će se radovi pokušati izvesti na način da se ne ometa provedba nastave i boravak djece u vrtiću.
Projekti obnove Dječjeg vrtića Cvrčak (zgrada 2,3 i 4) i Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić prijavljeni su u suradnji s Razvojnom agencijom VTA. Ukupni prihvatljivi troškovi iznose oko 11 milijuna kuna, dok je iznos sufinanciranja gotovo 8 milijuna kuna.

Provedbom projekata doprinijet će se povećanju energetske učinkovitosti zgrada, odnosno smanjit će se potrošnja energije i emisija štetnih plinova. Tako će se istovremeno postići uštede te osigurati kvalitetniji boravak djeci i odraslima.

Skip to content