U Gradskoj upravi održan sastanak na temu suradnje Grada Virovitice i belgijskih investitora

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac sa suradnicima, održali su u Gradskoj upravi sastanak s Antoniem Garciom, atašeom za promicanje izvoza i ulaganja u Veleposlanstvu Kraljevine Belgije u Hrvatskoj. Tema razgovora bila je gospodarska suradnja belgijskih tvrtki i Grada Virovitice posredstvom Veleposlanstva.
Dogovoreno je da će Grad poslati prezentaciju i pismo namjere za belgijske ulagače, ali i podatke o prometnom povezivanju pravaca.

Također, tom prilikom gradonačelnik Ivica Kirin predstavio je atašeu projekt Megazone, jedne od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, a u budućnosti i u ovom dijelu Europe. Na sastanku je naglašeno i kako inozemni ulagači s ovog područja mogu na jednostavan način poslovati s tržištima jugoistočne Europe.

U 2018. GODINI JOŠ VEĆE POGODNOSTI ZA INVESTITORE

Osim toga prezentirane su i pogodnosti koje Grad nudi investitorima u poduzetničkim zonama. Tako u startu dobivaju zemljište za jednu kunu po kvadratnom metru, Grad pomaže kod ishođenja građevinskih dozvola za investitore, oslobađa od plaćanja komunalnih doprinosa… U 2018. godini u planu su još veće potpore za gospodarstvenike i to za sve tvrtke koje zapošljavaju više od 30 djelatnika uz zadržavanje istog broja prijavljenih, a veću potporu dobit će i turizam, odnosno investitor koji izgradi hotel ili sličnu građevinu s više smještajnih kapaciteta i s turističkim sadržajem, bit će oslobođen plaćanja komunalnog doprinosa.

IMG 0996

Skip to content