U gradskoj knjižnici promovirana fotomonografije „Virovitičke ratne rane i pobjede”

DSC000101Hvidra Republike Hrvatske, u Gradskoj je knjižnici u Virovitici organizirala promociju fotomonografije pod nazivom “Virovitičke ratne rane i pobjede”. Knjigu su predstavili urednik, predsjednik Hvidre RH Josip Đakić, predsjednica Hrvatske udruge za prevenciju suicida Virovitica Elvira Koić te novinar i publicist Mladen Pavković.

Kako je o fotomonografiji istakao Josip Đakić, ona je ispunjena mnoštvom fotografija iz Domovinskog rata jer „slika govori više od tisuću riječi“, a prati razvoj događaja od samih početaka, prosvjeda, uhićenja Virovitičana, oslobađanja vojarne, pa sve do blistavih vojnih operacija u kojima su sudjelovali i značajan obol pobjedi dali i bojovnici iz naše županije.
Ova fotomonografija je uz to što može poslužiti kao kvalitetno štivo o Domovinskom ratu, ujedno i početak opsežnijeg djela o herojstvu hrvatskih bojovnika s našeg područja i njihovu doprinosu u Domovinskom ratu, a nastaviti će se sa sličnim uradcima koji će biti urađeni u suradnji s braniteljskim udrugama s područja naše županije. Nesebičnu pomoć u realizaciji takvih projekata, na sinoćnjoj promociji dao je i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, a kao prilog tome inicirao je proširenje Muzejskog postava o Domovinskom ratu uz što više pisane i snimljene građe, a sve u svrhu toga da bi generacije koje dolaze imale cjelovit i istinit prikaz o hrabrosti naših bojovnika u pisanju novije hrvatske povijesti. Na kraju promocije predsjednik Hvidre RH Josip Đakić uručio je prigodne Zahvalnice svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog uratka. Na promociji su uz gradonačelnika Ivicu Kirina i načelnika općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera nazočili i predstavnici braniteljskih udruga iz naše i drugih županija, te drugi građani. (www.icv.hr,

Skip to content