U Gradskoj knjižnici održano stručno predavanje i radionica „Rad s djecom i mladima u školskim i narodnim knjižnicama“.

Matična služba Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica u suradnji sa Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, 18. 11. 2011. održala je stručno predavanje i radionicu Rad s djecom i mladima u školskim i narodnim knjižnicama.

Nakon pozdravnih riječi voditeljice Matične službe VPŽ-a Silvije Perić svoje predavanje započela je Dajana Brunac. Djelatnica Gradske knjižnice Zadar, predsjednica Komisije za knjižnične usluge za djecu i mlade pri Hrvatskom knjižničarskom društvu, vanjska suradnica Sveučilišta u Zadru i od 2011. članica Stalnog odbora IFLA-ine Sekcije za djecu i mlade svojim radom i dugogodišnjim iskustvom temelji se na praktičnom radu s djecom svih uzrasta.

Specifičnosti populacije djece i mladeži, njihove informacijske potrebe i čitateljski interesi (u narodnoj i školskoj knjižnici), knjižnične usluge za djecu i mladež u svijetu – istraživanja, iskustva, smjernice, djelovanje IFLA-e, programi i usluge za djecu i mladež u hrvatskim knjižnicama kao i primjeri dobre prakse te potrebe djece i mladih i njihov utjecaj na knjižnične usluge, građu, organizaciju rada, posebne programe i promotivne aktivnosti tek su neke od tema koje su bile obuhvaćene na predavanju koje je pratila radionica s nizom praktičnih primjera iz bogatog iskustva predavačice.

Osnovni je cilj radionice bio stjecanje spoznaja i vještina u radu s djecom i tinejdžerima u knjižnici, od razvijanja knjižničnih zbirki do ostvarivanja programa i usluga za njih i s njima.

Na kraju treba naglasiti da je predavanje izazvalo veliko oduševljenje knjižničarki iz cijele naše županije uz želju da se slijedeće ovakvo predavanje što prije dogodi.

Skip to content