U glazbenoj školi održan koncert dua Žužak – Čaldarović

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U novoj koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Jana Vlašimskog u Virovitici, sinoć je održan koncert gostiju iz Zagreba i Samobora. Nastupio je duo Žužak-Čaldarović.U novoj koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Jana Vlašimskog u Virovitici, sinoć je održan koncert gostiju iz Zagreba i Samobora. Nastupio je duo Žužak-Čaldarović.

Tomislav Žužak, saksofon i Srđan Filip Čaldarović, glasovir, pripadaju mlađem naraštaju hrvatskih glazbenika koji su se školovali u Hrvatskoj i inozemstvu na prestižnim glazbenim akademijama, a dobitnici su i vrijednih glazbenih nagrada.
Tomislav Žužak, sa svojim saksofonom svira s mnogim i raznolikim ansamblima, pa je i njegov repertoar širok i s raznolik po glazbenim područjima.

Kao pedagog djeluje u Samoboru u Glazbenoj školi Ferde Livadića, gdje vodi i puhački orkestar.  

Srđan Filip Čaldarović glasovir je studirao u Zagrebu i usavršavao u Parizu i Londonu, a sudjelovao je i na drugim međunarodnim glazbenim tečajevima. Čaldarović ima vrlo uspješnu solističku karijeru i nastupe s bogatim repertoarom stranih i domaćih skladbi, a docent je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Duo Žužak – Čaldarović za na sinoćnjem je koncertu izveo  program u kojemu su osim zajedničkog sviranja, pokazali i svoja solistička umijeća, te potvrdili opravdanost brojnih sjajnih kritika koje dobivaju za svoje nastupe.

Srđan Filip Čaldarović na klaviru je izveo Baladu u h molu F. Liszta i Argentinske plesove A. Ginastera, dok je Tomislav Žužak odsvirao skladbu Jungle, suvremenog skladatelja C. Lauba, a zatim su zajedno izveli Fantaziju za sopran saksofon i klavir H. Villa Lobosa i Fuzzy Bird Sonatu T. Yoshimatsua.

Koncertna dvorana Glazbene škole bila je pretijesna za sve zainteresirane posjetitelje, pa su se dodavali i rezervni stolci. Među publikom najviše je bilo učenika Glazbene škole koji su zajedno s ostalom publikom, dugim pljeskom pozdravili nastup izvrsnih glazbenika.  

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a u suradnji s Glazbenom školom. (MV/vo)

Skip to content