U Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica održana javna tribina o održivom gospodarenju otpadom

U sklopu projekta “Izobrazno-informativne aktivnosti Grada Virovitice o održivom gospodarenju otpadom”, čiji je krajnji cilj smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta, danas (utorak) je održana druga javna tribina. Javna tribina o održivom gospodarenju otpadom održana je u virovitičkoj Gimnaziji Petra Preradovića.

Kroz provedbu javnih tribina građani Virovitice će se informirati o kružnom gospodarstvu i razlozima EU za prijelaz s linearnog na kružno gospodarstvo.

1 5

Građanima će se ovim putem podići svijest o važnosti hijerarhije gospodarenja otpadom, kako je smanjenje proizvedenog otpada najpoželjniji način postupanja, o važnosti ponovnog korištenja i mogućnosti popravljanja predmeta za produžavanje životnog vijeka proizvoda te će ih se educirati o ulozi građana u njihovoj ulozi u postizanju ciljeva odvojenog prikupljanja otpada i povećanje udjela ponovne uporabe i recikliranja papira, metala, plastike i stakla.

Gimnazijalci i svi prisutni su pozorno slušali predavača Tomislava Uzela, voditelja Odjela za sakupljanje stakla, papira i ambalaže tvrtke Flora VTC, od kojeg su dobili sve potrebne informacije i odgovore na postavljena pitanja. (www.icv.hr)

Skip to content