U Galeriji «Kožić» izlaže Dragutin Dečak

Sinoć je u Galeriji “Kožić” u Virovitici otvorena izložba akvarela Vodeni slijed, četvrta samostalna likovnog umjetnika Dragutina Dečaka.1 1229932443U Galeriji «Kožić» izlaže Dragutin DečakSinoć je u Galeriji “Kožić” u Virovitici otvorena izložba akvarela Vodeni slijed, četvrta samostalna likovnog umjetnika Dragutina Dečaka.

Do postavljanja izložbe došlo je, kako je kazao vlasnik Galerije, kao prirodan slijed najviše prodavanih slika ovoga autora. Član LIK-a Nikole Tricka, vrlo marljiv i plodan likovni stvaralac, Dragutin Dečak je izložio 22 akvarela, koje je odabrao profesor povijesti umjetnosti Josip Mikolčić, koji je i otvorio izložbu, te podsjetio posjetitelje na početke slikarova rada.

Iako je Dečak zaokupljen slikanjem gotovo dvadeset godina, prvu samostalnu izložbu pripremio je 2001. godine s dramatičnim kompozicijama krajolika rađenim u tehnici ulja. Nakon toga Dečak je prošao nekoliko faza, da bi došao do najnovije u kojoj su nastali izloženi lirski krajolici s vodama, rađeni u akvarelu, koji nisu samo prikaz motiva nego i autorov osobni unutarnji osjeća i proživljavanje viđenoga.

Dečak je obraćajući se likovnoj publici zahvalio što prati njegov rad i poželio da njegovi osjećaji koje je zabilježio na slikama dođu do onih koji gledaju izložene slike.Izložba Vodeni slijed Dragutina Dečaka bit će otvorena do 1. ožujka 2009. godine. (MV/vt.info)

2 1229932443

Skip to content