U dvorani OŠ Ivane Brlić – Mažuranić uskoro će svijetliti nova rasvjeta

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Prema Planu rashoda za nabavu proizvodne dugotrajne imovine i dodatnih ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim školama u 2017. godini, Grad Virovitica i dalje ulaže u svoje škole.

Nakon što je izgrađeno dječje igralište kod škole u Koriji te ugrađena nova kotlovnica, odnosno sustav centralnog grijanja u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić, Područnoj školi u Rezovačkim Krčevinama, uskoro će biti rekonstruirana rasvjeta u dvorani OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

– Dvorana je sagrađena prije 15 – ak godina te je postojeći sustav rasvjete dotrajao i nije energetski učinkovit. Na ovo ulaganje odlučili smo jer će nam se, prema izračunima, isplatiti kroz dvije godine kroz uštedu energije – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je da će s ulaganjima u osnovno školstvo nastaviti i dalje kako bi učenicima i učiteljima boravak u školi bio što ugodniji.

Radove na rekonstrukciji rasvjete, čija je vrijednost 291.247,50 kuna, izvodit će tvrtka Area Lighting iz Zagreba s kojom je ovog tjedna potpisan ugovor.

Inače, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Virovitica od 2010. godine intenzivno ulaže u škole kojima je osnivač. Tako je obnovljena zgrada OŠ Vladimir Nazor te promijenjena kompletna stolarija i krovište, a u OŠ Ivane Brlić Mažuranić stolarija i kondenzacijska kotlovnica. Osim toga, izgrađene su dvije nove školske zgrade i to u  Sv. Đurađu i Koriji, dok su u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama škole obnovljene.

Skip to content