U dvorani OŠ Ivane Brlić – Mažuranić kroz nekoliko dana svijetlit će nova rasvjeta

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što je izgrađeno dječje igralište kod škole u Koriji te ugrađena nova kotlovnica, odnosno sustav centralnog grijanja u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić, Područnoj školi u Rezovačkim Krčevinama, u dvorani OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica ovih dana će zasvijetliti nova rasvjeta.

– Dvorana je sagrađena prije 15 – ak godina te je postojeći sustav rasvjete dotrajao i nije energetski učinkovit, istaknuo je pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Radove na rekonstrukciji rasvjete izvodi tvrtka Area Lighting iz Zagreba, a vrijedni su 291.247,50 kuna.
– Na ovo ulaganje odlučili smo jer će nam se, prema izračunima, isplatiti kroz dvije godine kroz uštedu energije. S ulaganjima u osnovno školstvo nastavit ćemo i dalje kako bi učenicima i učiteljima boravak u školi bio što ugodniji, rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Inače, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Virovitica od 2010. godine intenzivno ulaže u škole kojima je osnivač. Tako je obnovljena zgrada OŠ Vladimir Nazor te promijenjena kompletna stolarija i krovište, a u OŠ Ivane Brlić Mažuranić stolarija i kondenzacijska kotlovnica. Osim toga, izgrađene su dvije nove školske zgrade i to u Sv. Đurađu i Koriji, dok su u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama škole obnovljene.

Skip to content