U Domu zdravlja VPŽ u Virovitici otvoren dentalni laboratorij: Pružat će zdravstvene usluge koje do sada nisu bile dostupne

Dobra suradnja između Doma zdravlja VPŽ i Virovitičko-podravske županije nastavlja se i dalje. Naime, župan virovitičko-podravski Igor Andrović, u pratnji ravnatelja Doma zdravlja Ivice Foteza, pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melite Sirovice te svog zamjenika Marija Klementa, obišao je danas (utorak) prostore dentalnog laboratorija Doma zdravlja koji je ovom prilikom ujedno i otvoren.

Dosadašnji laboratorij bio je u drugim prostorijama gdje se djelatnost vršila s koncesionarima, a na ovaj način omogućit će se povećanje obima poslovanja, kao i kvaliteta te sama brzina izratka. Važnost ove investicije, za koju je Županija izdvojila 205 tisuća eura, istaknuo je Ivica Fotez.

– Uz pomoć nove tehnologije nešto što smo prije morali raditi 10-tak dana, sada ćemo uspjeti završiti za svega dva do tri dana. Svjesni smo toga da ljudi nakon incidenta što prije žele svoj nadomjestak, a to ćemo im sada omogućiti u što skorijem roku i uz puno veću kvalitetu. Novitet je intraoralni sken koji sve podatke prikuplja u roku od par minuta te sliku prebacuje u 3D format, stoga ujedno omogućuje bržu komunikaciju s pacijentom kako bi proizvodnja mogla krenuti što prije. Ukratko, sad ćemo biti brži, kvalitetniji i rješavat ćemo sve probleme od funkcionalnosti pa do estetike- rekao je Fotez.

Zadovoljstvo viđenim izrazio je i župan Igor Andrović.

– Županija i dalje nastavlja ulagati u zdravstvo i Dom zdravlja, a ovom hvalevrijednom investicijom doprinosimo da pojedine zdravstvene usluge koje do sada nismo imali budu dostupne i ovdje. Nismo do sad imali niti opremu niti ortodonta, a povratkom liječnice sa specijalizacije, od iduće godine sve usluge bit će dostupne u Domu zdravlja te se više neće morati odlaziti van Virovitice što će olakšati svima- zaključio je Andrović.

(www.icv.hr, mra, foto: K. Toplak)

IMGL6648 Custom IMGL6653 Custom IMGL6658 Custom IMGL6662 Custom IMGL6666 Custom IMGL6680 Custom IMGL6689 Custom IMGL6693 Custom IMGL6695 Custom

Skip to content