U Dječjem vrtiću Cvrčak održani projektni dan – eko vrtića

Prošle godine Međunarodna koordinacija za eko-škole na prijedlog Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš dodijelila je Dječjem vrtiću “Cvrčak” iz Virovitice status Međunarodne eko-škole.  Da bi taj status i održali, dužni su svake godine održati projektni dan….Prošle godine Međunarodna koordinacija za eko-škole na prijedlog Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš dodijelila je Dječjem vrtiću “Cvrčak” iz Virovitice status Međunarodne eko-škole.  Da bi taj status i održali, dužni su svake godine održati projektni dan.

Projektni dan je dan kada oni koji su ušli u međunarodne eko škole prezentiraju svoj rad široj javnosti od toga što se radi na planu ekologije, kako se kod djece stvaraju ekološke navike pa do suradnje sa roditeljima jer djeca ipak najbolje uče od roditelja i po uzoru na odrasleTema ovogodišnjeg eko-dana bila je „Lončarstvo – tragom starih zanata“.U vrtiću su se održavale edukativne ekološke radionice u koje su bile uključene sve odgojne skupine jer sve skupine imaju ekološke teme bez obzira na uzrast. Djeca su se upoznala sa glinom i od nje stvorili određene predmete koje su kasnije prezentirali.

Inače status eko-škole je znak da je ovaj vrtić uspješno svladao i provodi zahtjevni međunarodni program i može se ravnopravno nositi sa školama i vrtićima iz drugih država u promišljanju i svladavanju narastajućih ekoloških problema u školi i lokalnoj zajednici.


Skip to content