U Dječjem vrtiću Cvrčak održana akcija „Policajac – moj prijatelj“

policija 1Na dvorištu Dječjeg vrtića Cvrčak, na Trgu dr Ante Starčevića,  održana je tradicionalna akcija prezentacije rada  različitih policijskih službi.  Akciju već nekoliko godina zajednički organiziraju Policijska uprava Virovitičko-podravska i Dječji vrtić Cvrčak.

Suradnja vrtića i policijske uprave postoji više od dvadeset godina , osobito na razvijanju prometne kulture  djece. Prometni policajci svake godine održe edukativne radionice za djecu u godini prije polaska u školu  te za djecu predškole. Ove godine čitav prošli tjedan dolazili su u vrtić i i držali predavanja ali i izvodili djecu u šetnju po gradu. Željeli su  im što boljele objasniti kako se trebaju ponašati u različitim prometnim situacijama u kojima će se uskoro nalaziti sami bez pratnje odraslih na putu do škole.  Iako o tome govore i njihove odgojiteljice, policajci su djeci puno uvjerljiviji i djeca lakše i bolje prihvaćaju i primjenjuju naučena znanja o prometu.

Postaja prometne policije je ove jeseni imala i edukativne aktivnosti za roditelje vrtića kada im je putem letaka i predavanja nastojala osvijestiti značaj ispravnog načina prevoženja djece u osobnim automobilima .

Djeci je svakako najinteresantnija pokazna vježba različitih policijskih službi. Danas su djeca vidjela pokaznu vježbu interventne policije, prometne policije , krim-policije. I sami su se iskušali u dresiranju psa, uzimanju otisaka, otkrivanju skrivenih mina. Ušli su hrabro u „maricu“, osobno policijsko vozilo, a nije im bilo teško strpljivo čekati u redu kako bi se popeli na veliki policijski motor. Imali su puno pitanja, naučili su svašta  o automobilima, motorima, čudesnim kemijskim sredstvima za otkrivanje tragova, načinu hvatanja zločinaca, dresiranju pasa, opasnostima od mina,…

No, najveća korist od te akcije je osjećaj sigurnosti koji su danas dobili  jer sada znaju u njihovoj blizini žive i rade policajci kojih se ne treba bojati. Policajci su njihovi prijatelji koji ih čuvaju i brinu se za njihovu sigurnost i mir i onda kada ih oni ne vide.

Skip to content