U četvrtak 8. veljače potpis ugovora za 213 projekata izgradnje nerazvrstanih cesta, među kojima je i Ulica Sv. Križa u Milanovcu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ministar Tomislav Tolušić prisustvovat će u četvrtak, 8. veljače, potpisivanju ugovora s predstavnicima jedinica lokalne samouprave koji su namijenjeni izgradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta (operacija 7.2.2. Programa ruralnog razvoja). Ugovore će s predstavnicima potpisati ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Potpisivanje će se održati u 13 sati u Kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Za operaciju 7.2.2. ugovoreno je 213 projekata, a vrijednost dodijeljene potpore iznosi 647.547.766,84 milijuna kuna. Odobrena sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Gradu Virovitica na navedenom natječaju prošao je projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste u Ulici Sv. Križa u Milanovcu, od Ulice Zbora narodne Garde do 2. odvojka Ulice Sv. Križa. Procijenjena vrijednost radova je oko 10 milijuna kuna, dok je intenzitet potpore 7,5 milijuna kuna. Projekt je prijavila Razvojna agencija VTA. S područja Virovitičko-podravske županije prošli su i projekti u općinama Mikleuš, Suhopolje, Sopje, Crnac, Špišić Bukovica, Čađavica, a izradila ih je Razvojna agencija VIDRA. Također, prošli su i projekti za Grad Slatinu te Općinu Zdenci.

Zbog iznimnog interesa korisnika i velikog broja zaprimljenih kvalitetnih projekata u okviru ove operacije donesena je odluka o povećanju raspoloživih sredstava za prijave pristigle na 1. natječaj. Navedenom odlukom povećala su se raspoloživa sredstva potpore sa 173 milijuna kuna na 696 milijuna kuna čime je čitav niz visokokvalitetnih projekata dobio mogućnost za financiranje. Korisnici – jedinice lokalne samouprave kroz ovu mjeru će poboljšati infrastrukturu na svom području što je vrlo bitno za razvoj manjih naselja. (mps.hr, foto: Arhiva)

Skip to content