U četvrtak 15. ožujka u Virovitici će se održat „MojPosao Job College“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Vodeći portal za zapošljavanje u Hrvatskoj – MojPosao te SELECTIO i Institut za razvoj tržišta rada provode projekt “MojPosao Job College” koji ima za cilj povećati zapošljivost mladih osoba s područja županija s najvećim stopama nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj (Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija). Aktivnosti projekta usmjerene su na osobe u dobi između 15 i 29 godina koje su nezaposlene duže od godinu dana, a projekt je financiran od strane Europske unije kroz IPA IV komponentu – Razvoj ljudskih potencijala.

Prvi korak mladi mogu napraviti prijavom za sudjelovanje u projektnim aktivnostima na MojPosao portalu (www.moj-posao.net/JobCollege/) te izravno se susresti sa stručnjacima koji dolaze u 6 slavonskih gradova tijekom MojPosao Job College turneje. Tu će dobiti praktične savjete od strane stručnjaka iz privatnih agencija za zapošljavanje, lokalnih poslodavaca, portala MojPosao, područnih službi HZZ-a i udruga mladih.

Daljnji koraci za one koji se prijave tijekom turneje su radionice i savjetovanja o uspješnom traženju posla i planiranju karijere koja će se održati diljem Slavonije u travnju i svibnju. Projekt će sudionicima omogućiti i dodatne besplatne ili povoljne obrazovne programe putem portala EduCentar sukladno njihovim karijernim planovima.

Aktivni polaznici MojPosao Job Collega će na kraju dobiti MojPosao Job College Certifikat koji će biti dio njihovih životopisa i time ih istaknuti prema poslodavcima kao aktivne tražitelje posla. Ideju ovakvog certifikata su već na početku projekta podržali neki od ključnih poslodavaca u Slavoniji: NEXE Grupa, Kutjevo d.d., Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. i Studio Moderna d.o.o. Medijsko pokroviteljstvo pružili su Glas Slavonije, Slavonski radio te portali osijek-online i đakovo-danas. Prijavom putem MojPosao portala (www.moj-posao.net/JobCollege/)i dolaskom na turneju mladi mogu iskoristiti jedinstvenu priliku za razvoj karijere i da vlastitim radom dođu do posla.

Raspored turneje:

15. 3. Virovitica – Trg dr. Franje Tuđmana (zapadno od gradske fontane) (9:30 do 17:00 sati)

24. 3. Slatina – Trg sv. Josipa (9:30 do 18:00 sati)
(www.moj-posao.net)

Skip to content