U Centru kulture održano smotriranje povjerenika civilne zaštite: Vi ste prvi i najvažniji na području za koje ste imenovani

U utorak, 21. ožujka, u Centru kulture u Virovitici održano je smotriranje povjerenika civilne zaštite i njihovih zamjenika, koji su raspoređeni prema mjestu stanovanja i mjesnim odborima. Nazočnima se na samom početku obratila Sanja Kirin, članica Stožera civilne zaštite Grada Virovitice.

Gradonačelnik Virovitice donio je Odluku o imenovanju povjerenika civilne zaštite grada Virovitice i njihovih zamjenika, a sukladno odredbama Zakona o sustavu civilne zaštite. Ovom prilikom zahvaljujem se svim predsjednicima mjesnih odbora koji su nam svojim prijedlozima pomogli u prijedlogu imenovanja kojeg smo uputili Gradonačelniku. Želim istaknuti da ste vi prvi i najvažniji na području za koje ste imenovani, istaknula je S. Kirin.

Na području grada Virovitice ukupno je 82 povjerenika i zamjenika povjerenika, a u sustavu civilne zaštite na imaju vrlo važnu ulogu. Oni u djelokrugu svojih obaveza sudjeluju u:

  • pripremanju građana za osobnu i uzajamnu zaštitu,
  • daju obavijesti građanima o pravodobnom poduzimanju mjera civilne zaštite,
  • sudjeluju u organiziranju i provođenju evakuacije, sklanjanja, zbrinjavanja i drugih mjera civilne zaštite,
  • organiziraju zaštitu i spašavanje pripadnika ranjivih skupina
  • provjeravaju postavljanje obavijesti o znakovima za uzbunjivanje u stambenim zgradama na području svoje nadležnosti

Sve nazočne povjerenike i njihove zamjenike, kao i članove Stožera civilne zaštite Grada Virovitice na čelu s načelnikom Damirom Marenićem pozdravili su prvi i odgovorni za sustav civilne zaštite u gradu Virovitici – gradonačelnik Ivica Kirin, a potom i Željko Poljak ispred Ravnateljstva civilne zaštite pri MUP-u. Nazočnima se na kraju obratio i Ivan Nožina ispred tvrtke IN Konzalting d.o.o. koji je održao prezentaciju vezano uz sustav civilne zaštite i vodio smotriranje povjerenika. (virovitica.hr)

Skip to content