U 21 sat pogledajte predstavu „Život u kazalištu“

Prvi dan ovogodišnjeg Rokova na Ljetnoj pozornici s početkom u 21 sat odigrat će se predstava „Život u kazalištu”. Predstava ujedno i obilježava četrdesetu obljetnicu umjetničkog djelovanja glumca Pere Juričića.
Pero Juričić započeo je glumačku karijeru kao član kazališta Marina Držića1 1312558283Prvi dan ovogodišnjeg Rokova na Ljetnoj pozornici s početkom u 21 sat odigrat će se predstava „Život u kazalištu”. Predstava ujedno i obilježava četrdesetu obljetnicu umjetničkog djelovanja glumca Pere Juričića.Pero Juričić započeo je glumačku karijeru kao član kazališta Marina Držića u Dubrovniku, zatim putujućega Teatra u gostima, Teatra &TD. u Zagrebu i napokon Zagrebačkog kazališta lutaka. Ostvario je zapažene uloge u kazališnim predstavama među kojima se posebno ističu M. Držić: Dundo Maroje, Moliére: Tartuffe, W. Shakespeare: Vesele žene Windsorske, P. Lagerkvist: Patuljak, B. Brecht: Čovjek je čovjek, S. Mrožek: Zabava i Pješice, I. Kušan: Čaruga i Stoppard/Shakespeare: Hamlet. Dobitnik je i brojnih nagrada.

Najšira javnost pamti ga i po ulogama u televizijskim serijama Mali raj, Kapelski kresovi, Smogovci, Duga mračna noć, Villa Maria, Ljubav u zaleđu i dr. Tumačio uloge u hrvatskim filmovima Holding i Povratak Katarine Kožul, španjolskom Zemlja Komancha, njemačkom Capuccino za troje i dr.

Drama Život u kazalištu Davida Mameta (slavnog američkog dramatičara i scenarista, proslavljenog filmovima Poštar uvijek zvoni dvaput, Glengarry Glen Ross i drugima) govori o smjeni glumačkih generacija, koja je istodobno traumatična, ali i neizbježna. Priča o je to o starijem i mlađem glumcu jedne kazališne kuće, čiji je složen odnos ispunjen iskrenim međusobnim uvažavanjem i divljenjem, ali i bockanjem, nestrpljivošću i zamjerkama. U ovoj predstavi nastupaju stvarni otac i sin, stariji i mladi glumac, Pero i Filip Juričić. Tom premijerom, dakle, stariji glumac obilježava četrdeset godina u umjetnosti, a mlađi još jedan korak u već uspješnoj glumačkoj karijeri.

Skip to content