Virovitička tvrtka Factory dobila status strateškog Pimcore Partnera i proslavila deset godina poslovanja

IT tvrtka Factory ove godine obilježava jedno desetljeće uspješnog poslovanja, a osim toga imaju još jedan veliki razlog za slavlje jer su ovih dana ostvarili status strateškog Pimcore partnera i jedina su takva tvrtka na području naše regije, ističu iz kompanije.

Kada su prije 10 godina u Virovitici Ivica Horvat i Matej Sudar odlučili otvoriti svoju IT tvrtku, nisu niti sanjali da će svojim pothvatom pokrenuti pravi val pozitivnih promjena i pozicionirati se kao iznimno uspješna IT tvrtka koja itekako može ponosno stati bok uz bok i najuspješnijim hrvatskim IT tvrtkama, pojašnjavaju osnivači tvrtke.

Započeli su kao tvrtka za razvoj web stranica i mobilnih aplikacija, a s vremenom su napravili zaokret i odlučili se specijalizirati za Pimcore tehnologiju. Zahvaljujući toj odluci, Factory je danas među top 5 tvrtki u svijetu, jedina u Hrvatskoj i regiji, koja se može pohvaliti statusom strateškog Pimcore partnera, a o tome koliko su njihove usluge tražene dovoljno govori i činjenica da su do kraja godine potpuno popunjeni projektima, a sve upite za suradnju koje kontinuirano dobivaju dogovaraju tek za iduću godinu – pojašnjavaju iz ove virovitičke tvrtke.

Factory je danas tvrtka koja je stabilna, priznata i spremna za daljnji rast. Osigurali smo izvrsne partnere i projekte na kojima svakodnevno radimo, Pimcore zajednica nas percipira kao autoritet u znanju i pristupu poslu, a pozicija strateškog partnera još je jedna potvrda naše stručnosti, kvalitete rada, kao i usluga koje pružamo. Naš cilj je bio ući u TOP 5 tvrtki u svijetu, a uspjeli smo to i nadmašiti. Biti 2. tvrtka u svijetu u Pimcore tehnologiji je velika čast, ali i velika odgovornost – rekao je Ivica Horvat, CEO tvrtke Factory.

Ova virovitička tvrtka bavi se provođenjem zahtjevnih digitalnih transformacija poslovanja velikih poduzeća, a fokus im je na B2B segmentu. Kroz posljednjih 10 godina razvili su i implementirali rješenja za klijente iz cijelog svijeta — od Hrvatske i Srbije, preko SAD-a, UK-a i DACH regije, pa sve do Kuwaita. Danas se mogu pohvaliti činjenicom da čak 80% njihovih prihoda dolazi iz izvoza, tj. sa stranih tržišta. Ovo su samo neki od klijenata s kojima surađuju: Krka, Knuth, BAG, RLVD, Kenty Adria, Meddox, Air Serbia, Apsolon i mnogi drugi.

Gledajući u posljednjih 10 godina, iza sebe imaju mnoga postignuća, a među onima kojima se najviše ponose su doprinos razvoju IT scene na području Slavonije, kao i sudjelovanjem u razvoju studijskog programa Programsko inženjerstvo na Veleučilištu u Virovitici, pojašnjavaju u tvrtci.

Iako im je sjedište u Virovitici, Factory je od 2020. godine remote-first tvrtka pa tako zapošljavaju ljude iz cijele Hrvatske. Trenutno imaju više od 40 zaposlenika, od kojih je čak 15 Pimcore certificiranih developera i poslovnih analitičara. U idućoj godini očekuju daljnji rast pa tako najavljuju nastavak trenda zapošljavanja, a svojim sadašnjim i budućim zaposlenicima osiguravaju brojne pogodnosti kako bi bili što zadovoljniji na svom radnom mjestu. (https://www.ictbusiness.info, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content