Tvornica dobre hrane u Virovitici kreće s prvim zapošljavanjima

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Radovi na izgradnji Tvornice dobre grane u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici privedeni su kraju. U tijeku je opremanje pogona, a kreće se i s prvim zapošljavanjima (www.tdh.hr/karijere.html).

U prvom valu zapošljavanja plan je angažirati najmanje desetero ljudi.

Tvornica dobre hrane d.o.o. prva će se u Hrvatskoj uhvatiti u koštac s proizvodnjom dehidrirane hrane za kućne ljubimce, a kao mjesto ulaganja odabrali su Viroviticu zbog dostupnosti potrebnih sirovina neophodnih za konkurentan domaći izvozni proizvod. Razlog zašto je kao mjesto ulaganja odabrana Virovitica svakako su i pogodnosti koje Grad kroz Program olakšica i poticaja razvoja gospodarstva nudi investitorima u poduzetničkim zonama.

Investitori u zonama građevinsko zemljište mogu dobiti već za kunu po kvadratnom metru te je tako Tvornica dobre hrane, pošto se bavi proizvodnom djelatnošću, u startu ostvarila olakšicu od čak milijun kuna. Osim toga, Grad pomaže i kod ishođenja građevinskih dozvola, oslobađa od plaćanja komunalnih doprinosa u skladu s kriterijima Programa, a tu je i savjetodavna podrška Razvojne agencije VTA koja poduzetnicima pomaže u ostvarivanju raznih poticaja za nabavu nove tehnologije i unaprjeđenje poslovanja.
Izgradnja pogona Tvornice dobre hrane sufinancira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 15.359.395,63 kn, a sufinancirani dio iznosi 5.275.066,80 kn. (virovitica.hr)

Skip to content