Turistički pratitelji – vodiči po zaštićenim područjima prirode posjetili Grad Viroviticu

Posjetom virovitičkoj Gradskoj upravi započeo je dvodnevni edukativni seminar za turističke pratitelje – vodiče po zaštićenim područjima prirode Virovitičko-podravske županije. Gradonačelnik Ivica Kirin i pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović upoznali su nazočne s Integriranim razvojnim programom „5 do 12 za Dvorac“ koji je u fazi provedbe. Riječ je o projektu obnove kulturne baštine u svrhu razvoja turizma, a obuhvaća obnovu i opremanje Dvorca Pejačević i revitalizaciju virovitičkog Gradskog parka. Dvorac će, u skladu s tradicijom grada i navikama građana, kao i okolišem i industrijom, biti preuređen na temu „DRVO“. Posjetitelji će tako, uz nove muzejske sadržaje, moći dobiti informacije u novom Turističkom informativnom centru, posjetiti Suvenirnicu te uživati u novootvorenom ugostiteljskom objektu. Turistička atrakcija u obnovljenom Gradskom parku bit će nova fontana s plitkim bazenom, centralna rundela sa cvjetnjakom na južnoj strani parka, zelene površine…

Organizatori ove edukacije su Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Uz turističke pratitelje – vodiče po zaštićenim područjima prirode Virovitičko–podravske županije, u dva dana bit će i: Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, kao i Josip Mikolčić, pomoćnik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Turistički pratitelji – vodiči po zaštićenim područjima prirode, u petak su, osim Grada Virovitice, obišli i Dvorac Janković u Suhopolju, gdje su se upoznali s budućim Centrom za posjetitelje, projektom Virovitičko-podravske županije kojim će se obnoviti Dvorac Janković u Suhopolju te obnoviti suhopoljski park. Obišli su i park u Slatini, UNESCO-ov Geopark Park prirode Papuk s Jankovcem. U subotu će brodom i rijekom Dravom, od Terezinog Polja, doći do Križnice, posjetiti Pitomaču i sudjelovati u dijelu programa „HaloVino“ u Pitomačkom vinogorju. (virovitica.hr, vpz.hr)

Skip to content