Tribinom ‘Mediji i psihologija’ započeo Tjedan psihologije

Tribinom ‘Mediji i psihologija’, koja je večeras održana u Gradskojknjižnici i čitaonici Virovitica, danas je započeo Tjedan psihologijekojeg organizira Hrvatsko psihološko društvo s ciljem prikaza širokih irazličitih mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijetipoboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Tribinu suvodile profesorice psihologije Jasna Per Kožnjak i kolumnisticaVirovitica Online portala Sandra Matošina Borbaš, dok su na tribinigovorile prim.mr.sc. Elvira Koić i profesorica psihologije SandraPocrnić Mlakar.Tribinom ‘Mediji i psihologija’, koja je večeras održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, danas je započeo Tjedan psihologije kojeg organizira Hrvatsko psihološko društvo s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Tribinu su vodile profesorice psihologije Jasna Per Kožnjak i kolumnistica Virovitica Online portala Sandra Matošina Borbaš, dok su na tribini govorile prim.mr.sc. Elvira Koić i profesorica psihologije Sandra Pocrnić Mlakar.

Tribinu je otvorila prim.mr.sc. Elvira Koić s prezentacijom dobrih i loših strana u suradnji medija i psihologa

Sandra Pocrnić Mlakar osvrnula se na novinarski senzacionalizam koji se nalazi gotovo na svim naslovnicima najtiražnijih hrvatskih dnevnih tiskovina. Osudivši takav način pisanja novinara, ali i uređivačku politiku medija koji su željni skandala, senzacija, nesreća … profesorica psihologije Pocrnić Mlakar je naglasila potrebu uvođenja manje seznacionalističkog izvještavanja pojedinih uredništava koji bi prvenstveno trebali informirati i obrazovati krajnjeg korisnika – čitatelja. S tom tezom, da su novinari i urednici krivi za sve, nije se složila prim.mr.sc. Elvira Koić koja je istaknula kako svatko ponaosob bira koje će novine kupiti i koje će štivo konzumirati.

Na tribini je donesen zaključak o potrebi održavanja seminara ili simpozija na temu odnosa medija i psihologa, a sve u svrhu poboljšanja međusobnog odnosa.

Sponzor Tjedna psihologije je Grad Virovitica. (vtol)

Skip to content