Sjajan koncert Simfonijskog orkestra HRT-a i Renate Pokupić, snimku pogledajte na Božić u 12.30 sati na HTV 1

U blagdanskom ozračju u prepunoj virovitičkoj baroknoj crkvi svetog Roka, večeras je održan tradicionalni božićni koncert na kojemu su nastupili Zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radio-televizije pod ravnanjem maestra Tončija Bilića. Posebna gošća bila je naša iznimno uspješna mezzosopranistica svjetskog glasa, rodom Virovitičanka, inače iz Lozana, Renata Pokupić, kojoj je ovo bio prvi nastup pred virovitičkom publikom, koju je sinoć osvojila sjajnim nastupom, uz izvanredni orkestar i raspjevani zbor.

Na programu koncerta bili su Haydnov Te Deum, Pastoralna simfonija Ludwiga van Beethovena (u čast pastira koji su pohodili novorođenog Isusa), Laudate Dominum iz Mozartovih Vespri, Bramsova Uspavanka, Schubertova Ave Maria, Lisjakova Sarabanda, te tradicionalne hrvatske i strane božićne pjesme u obradi Igora Kuljerića i Borisa Papandopula.

Bio je to najljepši dar Virovitičanima za Božić, koncert za dušu, kako je uz zahvalu izvođačima, kazao gvardijan fra Marko Malević. Oduševljena publika nakon dugog pljeska dobila je i glazbene dodatke, koje su zajedno izveli zbor, orkestar, Renata Pokupić, ali i oduševljena publika.

Snimka koncerta “Božić u Virovitici” emitirat će se u utorak, na Božić u 12 sati i 30 minuta na 1. programu HTV-a nakon papinog “Urbi et orbi”. (www.icv.hr)

Skip to content