Trčali s pogledom na ljepote virovitičkog kraja: Održano četvrto izdanje trail utrke “Litice oko Virovitice”

Trail utrka “Litice oko Virovitice” danas je, po četvrti put, vodila mnoge trkače po sunčanim obroncima Bilogore. Jedna od najljepših sportsko-turističkih manifestacija, u organizaciji Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i uz suorganizaciju Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, otpočela je u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ.

Okupljene sudionike, volontere i sve one koji su sudjelovali u organizaciji, na samom početku, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Virovitice Vlaste Honjek – Golinac, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport VPŽ Martine Bunić, gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Alena Bjelice, predsjednika Mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivana Ćavarušića, tajnika Sportske zajednice Grada Virovitice Tihomira Majstorovića, pozdravili su zamjenik župana Marijo Klement – koji je otvorio ovogodišnju utrku, te tajnica Sportske zajednice VPŽ, ujedno i glavnog organizatora manifestacije, Dora Međimorec. Podršku ovom događaju, svojim dolaskom, dao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Ove smo godine okupili rekordan broj sudionika, a drago mi je što imamo priliku primijetiti da se vraćaju natjecatelji iz prijašnjih godina, te nam se prijavljuju novi trkači kako iz Virovitice, tako i iz drugih gradova Republike Hrvatske. Razlog tome je svakako što su “Litice oko Virovitice” jedno od kola Slavonsko-baranjske trail lige, kao i Hrvatske trail lige, stoga se nadamo da ćemo istim stopama nastaviti i dalje, naravno uz još više sudionika- istaknula je Dora Međimorec.

Kako je već spomenuto, bilo je ovo najbrojnije izdanje utrke do sada. Nastupilo je preko 500 natjecatelja, a međunarodni karakter današnjem natjecanju dali su sudionici iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Ukrajine. Start i cilj utrke i ove je godine bio ispred Mjesnog doma u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ, a trkači su prirodu ovoga dijela virovitičkog kraja mogli upoznati na tri različite staze: na crvenoj stazi dugoj 25 kilometara, plavoj dugoj 15 kilometara te žutoj stazi dugoj sedam kilometara. Start prve i najduže kategorije (Crvena staza) bio je u 10:30 sati, a petnaest minuta kasnije startali su trkači Plave staze.

Sva ostvarena vremena, ujedno i popis onih najbržih, možete potražiti OVDJE.

(www.icv.hr, dj, ts, foto: T. Szabo, M. Šolc)

Skip to content