TRAIL UTRKA LITICE OKO VIROVITICE Sutra se održava jedna od najvećih sportskih manifestacija u županiji unazad nekoliko godina

Sutra će se (subota) u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ održati jedna od najvećih sportskih manifestacija u županiji od početka pandemije, a ako kažemo i unazad nekoliko godina, teško da ćemo pogriješiti. Sportska zajednica Virovitičko – podravske županije i Sportska zajednica Grada Virovitice uključili su se u organizaciju trail utrke ”Litice oko Virovitice” koja se održava u sklopu Slavonsko – baranjske trail lige, a u kojoj će sudjelovati više od 400 natjecatelja.

Članovi Atletskog kluba koji i inače trče, među kojima su Mario i Kruno, još su prošle godine predložili uključivanje u Slavonsko-baranjsku trail ligu što je nama kao županijskoj sportskoj zajednici bilo izuzetno motivirajuće. U našem gradu do sada nismo održavali jedan takav sportski događaj– izjavila je glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko – podravske županije Dora Međimorec.

Utrka ”Litice oko Virovitice” trčat će se po makadamskoj cesti, planinarskim putevima, biciklističkim rutama, dok će jedan dio staze biti asfaltiran. O svemu nam je više ispričao virovitički dugoprugaš Kruno Tomljanović koji je ujedno i odabrao stazu za utrku.

Utrka se održava planinarskim putem Virovitički vidici koji je spojen sa biciklističkom stazom Put šarana, budući da smo dobili dosta pitanja vezano uz samu lokaciju. Utrka se sastoji od tri staze od kojih je najduža 24 kilometra i ima 600 metara visinske razlike, kratka utrka je dužine 15 kilometara sa 400 metara uspona, dok je stara za utrku građana postavljena u dužini od sedam kilometara i 200 metara uspona. Sve staze su kružne, teren nije zahtjevan kao ni sama utrka, no to ne znači da natjecatelji ne trebaju biti pripremljeni– objasnio je Kruno.

Iako je ovo prva trail utrka, iz Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije nadaju se kako će ovo prerasti u jednu tradicionalnu manifestaciju.

Voljela bih naglasiti da je ovo prvi trail, a nadamo se kako će on prerasti u jednu tradicionalnu manifestaciju i da ćemo sljedeće godine biti još bolji te na taj način privući što veći broj ljudi kako sa područja naše, tako i sa područja drugih županija– zaključila je Dora.

Satnica:

7:30 do 9:30 sati: registracije za utrku

10:15 sati: brifing za sve kategorije – otvorenje utrke

10:30 sati: start duge kategorije 25 km

10:45 sati: start kratke kategorije 15 km

11:00 sati: start utrke građana 7 km

14:00 sati: proglašenje pobjednika

15:00 sati: vremenski limit svih kategorija

(www.icv.hr, mra, mš)

Skip to content