Tradicionalni virovitički susreti planinara okupili oko 150 sudionika iz planinarskih društava diljem Hrvatske te BiH

Hrvatsko planinarsko društvo Papuk iz Virovitice organiziralo je u nedjelju, 3 lipnja 13. virovitičke susrete planinara. Na susretima koji se tradicionalno održavaju prve nedjelje u lipnju, okupilo se oko 150 sudionika iz planinarskih društava diljem Hrvatske, a po prvi puta sudjelovali su i gosti iz Bosne i Hercegovine.

Planinari su se okupili ispred planinarske kućice Brusovi odakle su krenuli kroz dvije staze, a ispratili su ih, među ostalima i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac i predsjednica HPD-a Papuk Ana Tomac.

Ana Tomac tom prilikom je istaknula kako je ovo društvo koje ima budućnost s obzirom na to da se u posljednje dvije godine učlanilo mnogo mladih te HPD Papuk sada broji oko 170 članova. Također, zahvalila je Gradu Virovitici na potpori koju im pruža u radu.

Inače, HPD Papuk ove godine obilježava 90. obljetnicu postojanja i djelovanja, na čemu im je čestitala i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac koja je planinarima poželjela da ih posluži vrijeme te dobru zabavu pri povratku kada se druženje nastavilo uz grah, kolače i glazbu. (virovitica.hr)

Skip to content