TOUR OF CROATIA: Centar Virovitice će u utorak, 17. travnja, biti zatvoren oko 15 sati, izbjegnite gužvu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Počela je 1. etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia“ sa startom iz Osijeka. Na područje naše županije vodeći svjetski biciklisti trebali bi stići već oko 13.15 sati, a u Viroviticu upravo tijekom najveće gužve u prometu, oko 15 sati. Policijska uprava virovitičko-podravska apelira stoga na sve vozače, bicikliste i pješake da danas ne koriste prometnicu D2 jer će, ovisno o etapi, ona biti zatvorena za sav promet za vrijeme utrke.

Podsjećamo, nakon slatinske obilaznice biciklisti će proći trasom Sladojevci – Cabuna –Suhopolje – Virovitica (centar grada) Korija – Lozan – Pitomača – Kladare te nastaviti prema Đurđevcu. U Viroviticu bi trebali stići oko 15 sati, a dvadesetak minuta kasnije i u Pitomaču.

Prometnica D2 će za to vrijeme biti zatvorena, a promet zabranjen za vrijeme utrke, što će kontrolirati redari i policijski službenici. U vrijeme prolaska utrke na D2 neće biti moguće doći ni sa sporednih cesta. Na frekventnijim raskrižjima policijski službenici će na vrijeme preusmjeravati promet teretnih, ali i drugih motornih vozila na ceste nižeg ranga. Predviđeno je da se utrka odvija cijelom širinom prometnice, uz neposrednu pratnju organizatora.

Kao prethodnica osiguranja nalazit će se 6 policijskih motociklista i kao zaštitnica jedno službeno vozilo koje će koristiti svjetlosne i zvučne signalne uređaje.

– Molimo sve sudionike u prometu da u navedenom vremenu ne koriste državnu cestu DC-2, odnosno da se u slučaju potrebe kreću cestama nižeg ranga, odnosno ukoliko se i nađu na navedenoj prometnici u vrijeme nailaska utrke da postupaju po zapovijedima policijskih službenika koji će imati obvezu sva vozila koja dolaze u susret biciklističkoj utrci isključiti iz prometa na sporedne prometnice ili parkirališta. Ako to ne bude moguće, tada će sva vozila biti blokirana na cesti od strane policijskih službenika i službenih motociklista organizatora dok biciklistička utrka ne prođe – stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske, kojim su apelirali na javnost za razumijevanje i toleranciju.

Na oprez pozivaju i pješake, da se ne zadržavaju u neposrednoj blizini prometnice za vrijeme utrke, jer se biciklisti pod osiguranjem kreću brzinom od oko 40 km/h i ne očekuju bilo kakve opasnosti na cesti. (www.icv.hr, mlo)

Skip to content