Tomislav Tolušić: Sredstvima Ministarstva poljoprivrede u Hrvatskoj će se graditi ili obnoviti 200 vrtića, a među njima je i vrtić u Sv. Đurađu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, prigodom sastanka s gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom i njegovim suradnicima, dotaknuo se mnogobrojnih mjera koje provodi Vlada RH, kao i Ministarstvo poljoprivrede. Jedna od demografskih mjera je i gradnja novih ili obnova postojećih dječjih vrtića.

– Ministarstvo poljoprivrede je potpisalo ugovor za gradnju ili obnovu 200 dječjih vrtića diljem Hrvatske. To je investicija od oko milijardu kuna, a gradove i općine ona neće koštati ništa jer sve sufinancira ministarstvo. Samo na području Virovitičko-podravske županije gradit će se deset vrtića. Po meni, cijena vrtića bi roditeljima trebala biti jeftinija ili pak besplatna, gdje je to moguće, jer djeca su naš prioritet. Sufinanciranje boravka djece od strane općina i gradova direktna je potpora roditeljima i demografska je mjera – između ostalog je kazao Tomislav Tolušić.

Među vrtićima koji će se graditi na području Virovitičko-podravske županije je i onaj u virovitičkom prigradskom naselju Sv. Đurađu koji je prijavila Razvojna agencija VTA. Izgradnjom i opremanjem vrtića u Sv. Đurađu, Dječji vrtić Cvrčak dobit će dislociranu jedinicu u koju će se moći upisati 32 mališana u dvije skupine – djeca vrtićke i jasličke dobi. Realizacija projekta imat će dugoročne koristi za zajednicu kako će se potpuno osigurati uvjeti za predškolski odgoj djece u Sv. Đurađu, što je identificirano kao velika potreba ne samo navedenog naselja, već i ruralnih naselja koja ga okružuju. Izgradnjom vrtića otvorit će se i pet novih radnih mjesta – za četiri odgajateljice i jednu spremačicu. (virovitica.hr, vpz.hr, Fotografije: M. Bašić i K. Toplak)

 

Skip to content