Tjedan psihologije od 18. do 24. veljače

6-tjedan-psihologije_thumbUloga psihologa u zajednici te nedovoljna iskorištenost svih potencijala koje psihologija može ponuditi građanima, već su šest godina odrednice Tjedna psihologije, koji se uspješno organizira u sklopu obilježavanja godišnjice osnivanja Hrvatskog psihološkog društva.

Organiziranjem niza radionica, seminara i savjetovanja diljem cijele Hrvatske, stručnjaci s područja psihologije pokušavaju ukazati na značaj primjene psihologije u svakodnevnom životu.

Kroz javna predavanja posjetitelji imaju priliku informirati se o zanimljivim detaljima iz psihologijske znanosti, a kroz razgovore i rasprave s organizatorima događanja dobiti odgovore na pitanja iz raznih područja primijenjene psihologije. Uglavnom su to pitanja vezana uz razvoj komunikacijskih vještina, ljubav i seksualnost, posao i razvoj potencijala, prevenciju stresa odgoj djece i slično.

Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije nastoji slijediti cilj koji Hrvatsko psihološko društvo uvijek naglašava – predstaviti psihologiju kao struku široke primjene u svakodnevnoj praksi, koja uključuje raznovrstan profil ljudi, a nikako samo izolirane skupine osoba sa psihičkim poteškoćama.

Stoga i ove godine u sklopu Tjedna psihologije organiziramo niz predavanja, radionica i seminara na prostoru cijele županije, a iz bogatog programa izdvajamo događanja u Gradskoj knjižnici:

18-24. veljače

Izložba knjiga iz popularne psihologije

Izložba slika s natječaja ”Naslikaj svoje emocije”

Ponedjeljak,  18. veljače u 18 sati

Otvorenje tjedna psihologije uz kratko uvodno predavanje na temu

”Različiti ljudi, isti svijet – kako se ponašati prema ljudima s invaliditetom”  i projekciju filma prigodne psihološke tematike

Utorak,  19. veljače u 19 sati

Predavanje: Kako što dulje očuvati učinkovito mišljenje i pamćenje

Prof. dr. sc. Jasminka Despot Lučanin

Srijeda 20. Veljače u 19 sati

Predavanje: Psihološki mitovi

Prof. dr.sc.Vladimir Kolesarić

Proslava 15 godina postojanja Društva psihologa Virovitičko-podravske županije

Četvrtak 21. veljače u 19 sati

Predstavljanje knjige: Priručnik za rad s hiperaktivnom djecom

Autorica dr.sc. Tena Velki, moderator predstavljanja PhDr. Jasna Per Kožnjak

Skip to content