Tiskovna vezana uz prevrtanje cisterne – gradonačelnik Kirin nezadovoljan reakcijom ovlaštene tvrtke AEKS d.o.o. iz Ivanić Grada

Danas je u prostorijama Grada Virovitice održana tiskovna konferencija vezana uz prevrtanje cisterne sa 25% amonijakom na virovitičkoj zapadnoj obilaznici.

Uz gradonačelnika Grada Virovitice Ivicu Kirina i pročelnika Područnog ureda DUZS-a Virovitica Josipa Joba tiskovnoj konferenciji nazočili su i svi članovi Stožera zaštite i spašavanja Grada Virovitice.

Prisutnima se je prvi obratio pročelnik Job koji je iznio cjelokupnu analizu postupanja na terenu od vremena prevrtanja cisterne do ponovnog otvaranja prometa. Iz analize se moglo zaključiti da su sve službe svoj posao obavile strogo profesionalno i u najkraćem mogućem roku što se osobito odnosi na djelatnike Policijske uprave Virovitičko-podravske i Javne vatrogasne postrojbe Virovitica.

Izuzetak u određenoj mjeri odnosi se na dolazak ovlaštene tvrtke AEKS d.o.o. iz Ivanić Grada jer su se djelatnici tvrtke na terenu pojavili tek u 22.35 sati iako su o svemu bili izvješteni već oko 16 sati te iako su izvršili pretakanje opasnog tereta nisu završili sanaciju do kraja budući da je tlo i dalje ostalo kontaminirano.

Gradonačelnik Ivica Kirin najavio je da će od tvrtke AEKS d.o.o. zatražiti obrazloženje te uputiti dopis nadležnom ministarstvu vezano uz sva događanja u navedenom slučaju.

– Nakon ovoga što se je dogodilo pokrenut ćemo inicijativu da prijevoznici opasnih tereta svoje rute obavezno moraju dojaviti policijskim upravama kao i zatražiti da se djelatnici JVP Virovitica pošalju na obuku za ovakve intervencije jer se je u ovom konkretnom slučaju pokazalo da je postupanje ovlaštenih tvrtki na terenu presporo rekao je između ostalog Kirin te izrazio nezadovoljstvo što je nakon posljednjeg obilaska terena utvrđeno da sanacija još uvijek nije završena, a djelatnika tvrtke AEKS d.o.o  nema na terenu. Postavlja se pitanje kako bi sve završilo da se je radilo o znatno opasnijem teretu i da se je to dogodilo u naseljenom dijelu grada rekao je na kraju vidno nezadovoljan gradonačelnik Kirin

Skip to content