Tihana Harmund: Provodimo niz projekata za socijalno ugrožene skupine, ali tu se ne želimo javno promovirati

Gradska Razvojna agencija VTA provodi niz projekata kojima je obuhvaćena komunalna problematika, energetske obnove, nove zgrade, kulturna baština… No tu su i mnogobrojni projekti o kojima se ne piše puno, a to su oni koji su usmjereni prema socijalnom ugroženim stanovnicima.

Razvojna agencija VTA već dugi niz godina priprema projekte za Grad Viroviticu iz kojih se financiraju pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama koja pohađaju gradske osnovne škole, kao i prehrana za svu djecu u riziku od siromaštva. Osim toga, tu je i financiranje rada poslijepodnevne smjene Dječjeg vrtića Cvrčak gdje se putem europskih sredstava financiraju plaće djelatnika i oprema za vrtić, istaknula je Tihana Harmund.

Gradska Razvojna agencija provodi i brojne projekte u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa, a glavne aktivnosti istih odnose se na nabavu i podjelu paketa hrane i higijenskih potrepština socijalno ugroženim stanovnicima.

Tu su i projekti kroz koje se pomaže osobama starijima od 65 godina te onima koji boluju od raznih vrsta demencija. Jedan od najznačajnijih projekata je projekt Zaželi gdje je direktno zaposleno 50 žena iz teško zapošljivih skupina koje se brinu za stare i nemoćne osobe. Projekt Zaželi također je proveden i s Društvom multiple skleroze. Surađujemo i s Centrom za socijalnu skrb te osim izgradnje novog objekta, provodimo i projekt kroz koji se pomaže udomiteljskim obiteljima i djeci koja su smještena u udomiteljske obitelji, rekla je T. Harmund dodavši kako agencija piše i provodi brojne projekte i za organizacije civilnog društva te surađuje i s Centrom sa socijalnu skrb.

Ravnateljica virovitičke Razvojne agencije ističe da će se i u novom programskom razdoblju nastaviti pomagati socijalno ugroženim stanovnicima kako prijavom na sve prihvatljive natječaje, tako i drugim raznim oblicima pomoći koje su u nadležnosti Grada Virovitice.

Projekata za naše najpotrebitije je zaista mnogo, ali to jednostavno nisu stvari preko kojih ćemo se mi promovirati u medijima jer nam je ljudsko dostojanstvo na prvom mjestu, rekla je ravnateljica Harmund. (virovitica.hr)

Skip to content