TIE FLY: 60-tak luksuznih vozila dolazi sljedeći tjedan u Viroviticu – doznajte detalje

Reli super auta, u sklopu turističko-gastronomskog projekta “Tie Fly”, idućeg tjedna dolazi u Viroviticu. Riječ je o prvom izvornom “domaćem” turističko-gastronomskom i automobilističkom projektu koji promovira ljepotu Hrvatske te gastronomiju diljem Lijepe naše, a koji se provodi posljednjih 8 godina.

Smatram da Virovitica i Virovitičko-podravska županija imaju jako puno toga za ponuditi gostima i sudionicima ove manifestacije, a u sklopu “Tie Fly-a” pokazat ćemo im ljepote Papuka, Geo info centra, same Virovitice te dvorca Janković. Nadamo se kako će naše aktivnosti potaknuti i druge na slična događanja, te da će u konačnici još više turista posjetiti ovaj kraj– rekao je Robert Bajs, predstavnik organizatora, te naglasio kako na područje županije dolazi 60-tak vozila.

Kako je već spomenuto, naglasak se u ovom projektu uvelike stavlja i na gastronomiju koja posebno fascinira strance, a to je potvrdio Davor Ivanjko, jedan od organizatora ovog događaja.

Želja nam je pokazati da Hrvatska nisu samo more, škampi i školjke, već da i naša Slavonska ravnica ima što za ponuditi. Vjerujem kako će naši gosti i sudionici manifestacije to prepoznati, te će Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju zaokružiti na svojoj karti kao jednu destinaciju gdje će dolaziti i uživati kako u ljepotama, tako i u dobroj hrani– rekao je.

Kako je istaknuo gradonačelnik Ivica Kirin, bit će ovo još jedna dobra prilika koju će grad Virovitica iskoristiti za okretanje nove stranice u razvoju turističkog sektora.

Hrvatska je prekrasna zemlja koju i dalje treba otkrivati i upravo zato želim pohvaliti organizatore koji su odlučili posjetiti i ovaj dio Slavonije. Virovitica ima svoje brendove, svoj dvorac, a upravo s njima želimo prezentirati naše ljepote, kulturnu baštinu i mnoge druge stvari koje možemo ponuditi našim posjetiteljima. Ova prilika pruža nam mogućnost da okrenemo novu stranicu u razvoju našeg turističkog sektora te da dodatno pobudimo zanimanje za naš grad– rekao je Kirin.

Savršena kulisa za ovaj događaj bit će dvorac Pejačević, odnosno Gradski muzej Virovitica, što je potvrdila i ravnateljica Mihaela Kulej.

Moram još jednom napomenuti našu suradnju s Gradom Viroviticom i drago mi je da i na ovaj način možemo dodatno povećati vidljivost, kako samog projekta, tako i Muzeja, ali i našeg prekrasnog grada. Vjerujem kako će slika koju ćemo poslati diljem Lijepe naše, ali i šire potaknuti i druge da nas posjete, a mi ćemo ih spremno dočekati– rekla je Kulej.

Što će sve posjetitelji u sklopu Tie Fly-a proći, otkrila je direktorica Turističke-zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

Karavana luksuznih vozila proći će ovom prilikom kroz dva UNESCO područja, ali i dijelom Plemićke rute, upoznat će naše kurije i dvorce te vjerujemo da će se ovom prilikom oni sami, kao i šira javnost, zainteresirati za povratak i dolazak u Virovitičko-podravsku županiju. Vjerujem kako će biti pozitivno iznenađeni te da će upoznati kako je naša županija upravo ono što promoviramo: Neočekivano lijepa, neočekivano blizu, neočekivano plemenita i neočekivano zelena– zaključila je Jakelić.

Organizatori su ovom prilikom otkrili da svi zainteresirani mogu doći pogledati vozila i slikati se s njima prvog dana održavanja susreta, u petak 9. lipnja od 20 sati ispred dvorca Pejačević.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Bašić i I. Borbaš)

Skip to content