Talijanska tvrtka Ortoromi s.c.a. zainteresirana za ulaganje u Virovitici

Predstavnici talijanske tvrtke Ortoromi s.c.a.: Rino Bovo, Cristiano Detratti, Enrico Bonelli i Enzo Targhetta, koji borave u dvodnevnom radnom posjetu virovitičkoj tvrtki Brana, održali su sastanak s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i suradnicima, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Matijom Mustačem te ravnateljicom Razvojne agencije VTA Tihanom Harmund. Sastanku su nazočili i direktor Brane Slavko Rajnović te voditelj razvoja Ivan Obrovac. Ortoromi s.c.a. bavi se proizvodnjom pakiranih salata i prirodnih sokova i jedna je od najvećih u Italiji u tom sektoru. Cilj posjeta Virovitici je potencijalna suradnja dviju tvrtki te ulaganja u gradu i Virovitičko-podravskoj županiji.

SURADNJA U DVA PRAVCA 
– Jedan od pravaca je organizacija primarne proizvodnje na našem području, odnosno Brana bi izvozila primarne proizvode za Ortoromi. Pošto je proizvodnja ove talijanske tvrtke bazirana na visokim tehnologijama i „know-how“ sustavu, naši će agronomi boraviti u Italiji, u regiji Veneto, kako bi usvojili njihov način proizvodnje i kako bi se ta tehnologija primijenila kod nas. Proizvodi moraju zadovoljiti visoke kriterije pošto Ortoromi s.c.a posluje s velikim svjetskim kompanijama kao što je, primjerice, McDonalds, rekao je voditelj razvoja u tvrtki Brana Ivan Obrovac istaknuvši da je riječ o modelu koji je vrlo brzo ostvariv.

Drugi model bio bi izgradnja logističko-distribucijskog centra i pakirnice u Virovitici, a prema riječima potpredsjednika tvrtke Bova Rina, odavde bi sa svojim proizvodima pokrivali tržišta regije.

NOVA RADNA MJESTA
Gradonačelnik Ivica Kirin tom je prilikom potencijalnim investitorima predstavio potencijale grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Pritom je istaknuo nezagađeno zemljište, velike količine pitke vode, geotermalni potencijal, radnu snagu koja ima priliku za obrazovanje u svom gradu…
– Ovom suradnjom zajednički ćemo ponuditi kvalitetan proizvod te omogućiti dodatna zapošljavanja u Brani. Imamo velike kapacitete za proizvodnju povrća, a na ovaj način osiguravamo i tržište za njihov plasman. Potencijalnim poslovnim partnerima iz Ortoromija predstavili smo naše poduzetničke zone. Sve parcele koje smo im prezentirali su kompletno opremljene komunalnom infrastrukturom, zemljište dajemo za jednu kunu po kvadratnom metru, a u sljedećoj fazi planiramo i provođenje širokopojasnog interneta, što će investitorima znatno olakšati poslovanje, rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, predstavnici tvrtke Ortoromi s.c.a. obišli su budući voćnjak jabuka i borovnice tvrtke Brana d.o.o. u Borovi, imanje tvrtke u u Borišu s ekološkim površinama nedaleko od Daruvara te ekološke nasade lijeske u Diošu.

Skip to content