SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU: Dječji vrtić Cvrčak aktivno se uključio u obilježavanje ovog datuma

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja. Aktivnosti povodom obilježavanja ovoga datuma u Dječjem vrtiću CVRČAK Virovitica započele su doniranjem „sobne plaže“ (5 kom) od strane Zdravstvene ustanove Ljekarna Grgić i Kabineta „Sretno dijete“.

Aktivnosti će se nastaviti donacijom „Happy Senzo“ taktilne pjene, a sve s ciljem kvalitetnijeg rada u virovitičkom vrtiću.

Vlasnica Kabineta „Sretno dijete“ Marija Grgić započinje u Dječjem vrtiću CVRČAK Virovitica i besplatnu seriju radionica s timom odgojiteljica, na kojima će pružiti uvid u svoja osobna, konkretna iskustva na temu „Uvod u senzornu integraciju i teškoće suvremene djece“. Kako ona kaže, a temeljem 12-godišnjeg iskustva u radu s djecom tipičnog razvoja te djecom s teškoćama u razvoju (TUR), uviđa se velika potreba za dodatnim naporima i radom na tom području, ali i usmjeravanjem, podrškom i edukacijom stručnih zaposlenika u odgojno-obrazovno sustavu. Sve ove aktivnosti kreću ciljano s obilježavanjem Dana svjesnosti o autizmu.

Danas je raširen termin poremećaji iz spektra autizma, jer se manifestiraju kao velika i raznolika skupina poremećaja rane dječje dobi s nepoznatom etiologijom i različitom izraženosti poteškoća. Autizam nije samo stanje socijalne isključenosti koje je dodatno okarakterizirano neverbalnom komunikacijom. Dodatni problem predstavlja nedostatak stručnjaka i manjak dijagnostičkih sredstava u manjim sredinama, stoga su svaka edukacija i dodatan trud nešto što jamči boljitak za cjelokupno društvo i zajednicu, i u tome će Dječji vrtić CVRČAK Virovitica ustrajati, ističu u Dječjem vrtiću CVRČAK.

Pojedine skupine virovitičkog CVRČKA aktivno su se uključile u obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. (DV Cvrčak)

Skip to content