Svetom misom, polaganjem vijenaca i sportskim susretima obilježena 32. obljetnica oslobođenja virovitičke vojarne

U organizaciji HVIDR-e Virovitica te podršku Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije i Ministarstva hrvatskih branitelja, danas (nedjelja) je obilježena 32. obljetnica oslobođenja virovitičke vojarne. Svetu misu za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu u župnoj crkvi sv. Roka predvodio je župni vikar fra Krunoslav Albert.

Na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na virovitičkom gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljeni lampioni.

Vijence su položili i lampione zapalili izaslanstva: Ministarstva hrvatskih branitelja na čelu s ravnateljem Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinkom Tandarom, Virovitičko-podravske županije na čelu sa županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenikom Marijom Klementom, Grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, njegovom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac i predsjednicom Gradskog vijeća Ivančicom Fett – Škvarić, Policijske uprave virovitičko-podravske na čelu s načelnikom Marcelom Štrokom, Časničkog zbora grada Virovitice te predstavnici ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon toga, svi su se okupili na prostoru Sportskog centra Vegeška. U uvodu, sve nazočne su pozdravili predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac i predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

Tih slavnih dana prisjetio se predsjednik Časničkog zbora grada Virovitice Davor Špoljarić.

Uz samo jednu žrtvu uspjeli smo osloboditi vojarnu. Tom prilikom došli smo do znatne količine naoružanja i streljiva te vojne mehanizacije – naglasio je Davor Špoljarić.

Sve je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Domovinski rat započeo je u Virovitici, a završio u Kninu. Kroz brendiranje grada uvijek moramo naglašavati naš značaj u Domovinskom ratu, ne samo grada Virovitice, već i cijele Virovitičko-podravske županije – izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović pozdravio je nazočne.

Virovitičko-podravska županija u svakom trenutku će stajati iza branitelja koji su se u najtežim danima naše povijesti uspjeli izboriti za samostalnu Hrvatsku. Sjećanje na Domovinski rat treba i dalje prenositi na mlade generacije – rekao je Igor Andrović.

Na kraju je sve pozdravio Dinko Tandara, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Ministarstvo će podržati svaki projekt braniteljskih udruga. Prilikom ovakvih sportskih susreta bilo bi izuzetno korisno organizirati i sportske susrete mladih, kako bi neposredno upoznali heroje Domovinskog rata – zaključio je Dinko Tandara.

Nakon uvodnog dijela održana je Izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Virovitice na kojoj su jednoglasno usvojena sva izvješća.

Na terenu Sportskog centra Vegeška održane su sportske igre branitelja u pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu, koje je ujedno bilo izlučno natjecanje za ovogodišnji ŠNIDOR koji će se održati sredinom listopada u Malom Lošinju.

Medalje najboljima podijelio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

REZULTATI

Pikado:

1. Robert Kuzmić
2. Siniša Terek
3. Blaženka Nađ

Viseća kuglana:

1. Miroslav Marković
2. Stjepan Varaždinac
3. Ivica Ciraki

Streljaštvo:

1. Josip Viljevac
2. Zvonko Botić
3. Zvonimir Zdjelar

(www.icv.hr, mš; fotografije: M. Šolc, www.virovitica.hr)

Skip to content