Svečanom sjednicom policajci proslavili Dan policije

Povodom obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila danas jeu Kazalištu Virovitica održan prigodni program Policijske upravevirovitičko-podravske. Načelnik PU virovitičko-podravske, SlavkoKopjar, prisjetio se svih poginulih djelatnika PU virovitičko-podravskeu Domovinskom ratu koji su dali svoj doprinos u stvaranju neovisnedržave Hrvatske, koji su dragovoljno izvršavali sve povjerene im zadaće.Povodom obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila danas je u Kazalištu Virovitica održan prigodni program Policijske uprave virovitičko-podravske. Načelnik PU virovitičko-podravske, Slavko Kopjar, prisjetio se svih poginulih djelatnika PU virovitičko-podravske u Domovinskom ratu koji su dali svoj doprinos u stvaranju neovisne države Hrvatske, koji su dragovoljno izvršavali sve povjerene im zadaće.

–    U Domovinskom ratu 20 policijskih službenika Policijske uprave virovitičko-podravske dalo je svoje živote u stvaranju neovisne države Hrvatske. Jedan pripadnik pričuvne policije vodi se nestalim, a 35 policijskih službenika je ranjeno. Članovima obitelji poginulih policajaca ne možemo ublažiti njihov gubitak i bol, ali imena poginulih i njihov doprinos zajedničkoj slobodi  ne smijemo nikada zaboraviti.

Načelnik Kopjar, u svom govoru posebno je istakao izvrsnu suradnju s lokalnom upravom i samoupravom, udrugama proizašlih iz Domovinskog rata, ali i gospodarstvenicima koji su svojim donacijama olakšali rad virovitičkih policajaca.

–    U proteklih osam mjeseci ove godine PU virovitičko-podravska ostvarila je vrlo dobre rezultate na suzbijanju i razotkrivanju svih oblika kaznenih djela, prekršaja te procesuiranja njihovih počinitelja. Policijski službenici ove policijske uprave svojim su radom i požrtvovnošću doprinijeli ukupnoj razriješenosti kaznenih dijela od preko 80% što ovu policijsku upravu svrstava u sam vrh uspješnosti među 20 policijskih uprava u Republici Hrvatskoj. Iznimni rezultati postignuti su na otkrivanju i pronalasku opojnih droga, suzbijanju naselja u obitelji i procesuiranju prekršaja.

Prvi čovjek virovitičkih policajaca zahvalio je ravnateljstvu policije i drugim službama MUP-a na svestranoj, stručnoj i svakoj drugoj pomoći te rekao:

–    Zahvaljujući velikom zalaganju ministra Ivice Kirina, tijekom sljedećeg mjeseca očekuje se početak izgradnje nove zgrade Policijske uprave virovitičko-podravske, što je zasigurno od najvećeg značaja za stvaranje znatno boljih prostornih uvjeta za rad policije

–   

Na svečanosti se nazočnima obratio i gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak koji se zahvalio na izvrsnoj suradnji između Policijske uprave i Grada Virovitice te nazočnim policijskim službenicima čestitao njihov Dan.

U nastavku svečanosti načelnik Slavko Kopjar uručio je pohvalnice i poklone za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje te iznimno zalaganje u izvršenju zadaća policijskim djelatnicima.

Pohvalnice su dobili:  Mira Stanić (ured načelnika), Damir Toplovčan (Odjel kriminalističke policije), Darko Sinjaković (Odjel krimimalističke policije), Velimir Salopek (Odjel zajedničkih i upravnih poslova), Siniša Kocjan (Policijska postaja Virovitica), Ružica Matanić (Policijska postaja Orahovica), Antun Badurina (Policijska postaja Slatina), Zdenko Tot (Policijska postaja Virovitica), Hrvoje Arnold (Postaja prometne policije Virovitica), Blaženko Blažević (Postaja granične policije), a za  Interventnu policiju priznanje je primio zapovjednik Siniša Knežević.

Obilježavanje Dana policije započelo je ujutro polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim braniteljima Domovinskog rata na virovitičkom Gradskom groblju te misom za poginule pripadnike MUP-a

Svečanosti u kazalištu među ostalima nazočili su: savjetnik ministra MUP-a Tomislav Buterina, župan Virovitičko podravske županije dr. Stjepan Feketić, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice te mnogi drugi.

Skip to content