Svečanom sjednicom nastavljena je svečanost obilježavanja dana Podgorja, blagdana sv. Nikole Tavelića

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Svečanom sjednicom Vijeća mjesnog odbora Podgorje nastavljena je svečanost obilježavanja dana mjesta, blagdan svoga zaštitnika sv. Nikole Tavelića. Sjednicu kojoj je između ostalih nazočio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin otvorio predsjednik Vijeća MO Podgorje Milan Krmpotić. Predsjednik Krmpotić upoznao je prisutne s aktivnostima koje su odrađene na području mjesnog odbora u proteklih godinu dana od kojih je posebno izdvojio uređenje kapele sv. Nikole Tavelića, nogometnog igrališta, zelenih površina, darivanje djece za božićne blagdane… te se zahvalio Gradu Virovitici na podršci u ostvarivanju svih zacrtanih projekata.
Prisutne je pozdravila i predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss te gradonačelnik Ivica Kirin zahvalivši se svim članovima Vijeća mjesnog odbora i brojnim volonterima koji rade na dobrobit svoga mjesta koje je u odnosu na nekad znatno promijenilo svoj izgled na bolje. Na kraju je ipak izdvojeno da je prioritet Grada Virovitice otvaranje što većeg broja radnih mjesta ulaganjem u gospodarske zone, kako bi našoj djeci u budućnosti bilo puno lakše te se na taj način izbjeglo njihovo iseljavanje u druge europske zemlje. Sjednici je prethodila dječja priredba koju su pripremili učenici Područne škole „Vladimir Nazor“ Podgorje, a koja je također odigrana u prostorijama mjesnog doma Podgorje.
U nedjelju, 15.11. u 10:30 sati, članovi Vijeća MO Podgorje položiti će vijenac i zapaliti svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Nakon polaganja vijenaca slijedi molitvena procesija vjernika do kapele Sv. Nikole Tavelića u kojoj će se u 11 sati održati sveta misa. podgorje 2podgorje 3

Skip to content