Svečanom premijerom Golgote započeli 6. virovitički kazališni susreti VIRKAS 2010

Svečanom premijerom predstave Kazališta Virovitica ”Golgota – Rekvijem za društvenu pravdu’, nastale prema djelu Miroslava Krleže, u dramaturgiji Jasena Boke i režiji Renea Maurina, u Virovitici je započeo Virkas – 6. virovitički kazališni susreti.1 1265568641Svečanom premijerom predstave Kazališta Virovitica ”Golgota – Rekvijem za društvenu pravdu’, nastale prema djelu Miroslava Krleže, u dramaturgiji Jasena Boke i režiji Renea Maurina, u Virovitici je započeo Virkas – 6. virovitički kazališni susreti.
U predstavi su igrali Draško Zidar koji je uprizorio ulogu Kristijana, Goran Koši kao Pavle, Igor Golub kao Ksaver, Mladen Kovačić kao Andrej, Mijo Pavelko kao doktor, Blanke Bart kao nadglednica, Vlasta Golub i Marija Kolb kao Ksaverove i Kristijanove supruge te Snježana Lančić Prpić i Antun Vrbenski. 110 godina od postavljanja prve predstave i 65 godina Kazališta Virovitica, ali prije svega odlična predstave virovitičkog kazališta, osim što je dvoranu ispunila do posljednjeg mjesta, privukla je i velik broj ljubitelja kazališta od kojih svakako treba istaknuti i nazočnost potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa inače počasnog građanina grada koji je u Virovitici čest i rado viđen gost.

Virkas se inače održava do 13. veljače, a publika u prva tri dana, osim reprize ‘Golgote’ u subotu, u nedjelju ujutro u 11 sati može pogledati predstavu Gradskog kazališta mladih Split ”E moj Pinokio”dok u nedjelju navečer gostuje Šibensko kazalište s predstavom M. Nole ”Škrtičina” prema komediji J.B.P. Molierea.

Skip to content