Svečano otvorena zgrada Dislociranog odjela virovitičke Glazbene škole Jan Vlašimsky u Suhopolju: Novi prostor za 40 učenika

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Suhopolju u zgradi starog Dječjeg vrtića, u srijedu je održano svečano otvorenje nove zgrade Dislociranog odjela Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Novi prostor, u kojeg će “preseliti” za dva tjedna, osigurat će još kvalitetnije obrazovanje mladih suhopoljskih glazbenika, jer je proteklih sedam godina, dislocirani odjel u Suhopolju, nastavu održavao u prostoru Osnovne škole Suhopolje.

U samim počecima 15 učenika s područja Suhopolja je pohađalo našu Glazbenu školu u Virovitici, a kako je dolazilo do kolizije rasporeda u osnovnoj školi i glazbenoj, pa smo na inicijativu Općine Suhopolje, odlučili pomoći roditeljima i djeci i ovdje osnovati Dislocirani odjel. Ta ideja, koju je podržao i naš osnivač Grad Virovitica, pokazala se odličnom jer sada imamo 40 učenika ovdje u Suhopolju, što je zaista dobar broj. Ovaj novi prostor otvara mogućnost za proširenje odjeljenja i veći broj instrumenata. Za sada imamo harmoniku, gitaru, klavir, trubu i saksofon, a u dogledno vrijeme će se vjerojatno pojaviti više puhačkih instrumenata tako da općina može danas, sutra računati i na nekakav orkestar – rekao je ravnatelj GŠ Jan Vlašimsky Damir Mihaljević i uputio zahvalu Općini Suhopolje koja im je ustupila prostor.

Povjerenik Vlade RH za Općinu Suhopolje Goran Doležal naglasio je kako ga veseli nova namjena stare zgrade vrtića.

Otvaranjem nove zgrade vrtića koju pohađa 106 mališana, otvorila se mogućnost da ovu staru zgradu ustupimo na korištenje nekome kome će to stvarno biti najpotrebnije. U međuvremenu se javila Glazbena škola Jan Vlašimsky s potrebom za prostorom, jer su posljednjih sedam godina bili podstanari u Osnovnoj školi. Tako da se ova zgrada, kako ju volimo zvati “suhopoljska ljepotica”, pokazala kao idealan prostor za Dislocirani odjel Glazbene škole, što će učenicima osigurati još kvalitetnije glazbeno obrazovanje – rekao je Doležal.

Zadovoljstvo širenjem virovitičke Glazbene škole, istaknuo je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Naša Glazbena škola koja je proglašena najboljom glazbenom školom u Hrvatskoj, svoju stručnost širi dalje i to me izuzetno veseli. Prije svega zahvalio bih ravnatelju Mihaljeviću i njegovim djelatnicima na predanom radu, naravno i svim učenicima koji pohađaju našu Glazbenu školu, kao i svima koji su omogućili da ovaj Dislocirani odjel dobije svoj prostor, a tu je prvenstveno Općina Suhopolje. Nastavljamo ulaganje u glazbeno obrazovanje djece, ustupili smo prostor u Centru kulture za potrebe glazbene igraonice, a kroz ITU mehanizam prijavili smo izgradnju nove glazbene srednje škole i koncertne dvorane na prostoru između zgrade Županije i Katoličke škole. Kada smo obnavljali trenutnu zgradu Glazbene škole mislili smo da će taj prostor biti dostatan, no interes djece je sve veći i potreban je dodatan prostor. To je pokazatelj da Virovitica živi s glazbom, odnosno da glazba živi u Virovitici – rekao je Kirin.

Otvorenju Dislociranog odjela Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica i obilasku prostorija nazočio je i župan Igor Andrović koji je čestitao svim akterima ove priče na uspješnoj suradnji i osiguravanju boljih uvjeta najmlađim mještanima općine Suhopolje. Prostor su obišli i predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Ivančica Fett-Škvarić, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, predsjednik Općinskog vijeća Suhopolje Marijan Brlek… Nove prostore blagoslovio je suhopoljski župnik vlč. Ljubo Krmar. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content