Svečano otvorena novoizgrađena Područna škola u Koriji

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U novu školsku godinu na sveopće oduševljene djece i mještana Korije, uz prigodni program učenika škole te prisustvo ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića, pomoćnika ministra pomorstva prometa i infrastrukture Marija Klementa,  saborskog zastupnika Josipa Đakića, obnašateljice dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i drugih uvaženih gostiju te ravnateljice matične Osnovne škole Vladimir Nazor Sanjice Samac otvorena je novoizgrađena Područna škola Korija. Tako će 26 učenika sjesti u nove školske klupe od kojih i 7 prvašića.

Nakon što je riječi zahvale uputila ravnateljica matične Osnovne škole Vladimir Nazor Sanjica Samac gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je značaj izgradnje ove škole za samo naselje te pohvalio one koji su pomogli da se obnove ili izgrade područne škole u svim prigradskim naseljima te na kraju najavio rekonstrukciiju Područne škole u Čemernici koja će zaokružiti obnovu svih virovitičkih škola u prigradskim naseljima.

Zadovoljstvo otvaranjem nove škole nisu krili ni saborski zastupnik Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić naglasivši da je Virovitičko-podravska županija primjer kako se odnosi prema djeci u manjim sredinama koja moraju imati iste uvjete kao djeca u gradovima o čemu svjedoče deseci izgrađenih i obnovljenih škola i dvorana u proteklih nekoliko godina.

Vrijednost izvedenih radova iznosila 1.061.000,00 kuna, a radove je izvela Zajednica ponuditelja Slavić-Inženjering d.o.o. i tvrtka Croming d.o.o..

Podsjetimo Grad Virovitica je pored izgradnje Područne škole Korija u proteklih 5 godina utrošio više od 8 milijuna kuna u obnavljanje i izgradnju škola na području grada te su uređene matične i područna škole:

  • OŠ Vladimir Nazor – vanjska i unutarnja stolarija, krovište, obnova stare zgrade, „pametna“ učionica,
  • OŠ IBM – vanjska stolarija, kotlovnica, sustav grijanja, uređenje školske kuhinje, nabava stolova i stolica za kompletnu školu
  • COOR – izmjena vanjske stolarije, sustav etažnog grijanja,
  • obnovljene područne škole u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama,
  • izgrađene područne škole u Taborištu, Podgorju, Svetom Đurađu i Kor

 

 

 

Skip to content