Svečano otvorena nova zgrade Šumarije Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na prigodnoj svečanosti koja je u nazočnosti brojnih uzvanika i zaposlenika održana u prostorima nove zgrade Šumarije Virovitica danas je otvorena nova zgrada čija vrijednost iznosi oko 3.000.000,00 kuna, a samim tim i sjedište Šumarije na taj način je premješteno iz Masarykove u Vinkovačku ulicu. Radove na novoj zgradi izvela je virovitička tvrtka „Brana“ i tvrtka  Croming iz Pitomače dok su unutrašnje opremanje izvele također virovitičke tvrtke Tvin i Opeco. Novoizgrađena Šumarija ima 700 m² poslovnog prostora u koji su obuhvaćeni uredi, salu za sastanke, arhiv, suvremenu radionicu i praonicu vozila, skladišni prostor i garaže, dok će vanjski otvoreni dio biti uređen kao hortikulturni  i dendro park o čemu su na svečanosti govorili član uprave Hrvatskih šuma Damir Felak, voditelj uprave Hrvatskih šuma podružnice Bjelovar Stjepan Ivezić i upravitelj Šumarije Virovitica Davor Bralić.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin uz zahvalu za ovako lijep objekt koji će krasiti Viroviticu, ali i znatno unaprijediti uvjete za rad svih zaposlenika pohvalio je Hrvatske šume i za odličnu suradnju na brojnim projektima od kojih je izdvojio uređenje Virovitičkih ribnjaka kao i buduću suradnju na rekonstrukciji autohtonih drvoreda uz ceste.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić upozorio je na problem rascjepkanosti županije na tri uprave Hrvatskih šuma iako je ova županija jedna od najbogatijih županija šumom te zahvalio Hrvatskim šumama što se brinu oko tog blaga uz uvjerenje da će izgradnjom ove zgrade kao i zgrade u Čačincima koja će biti otvorena u srijedu taj posao biti još kvalitetniji.

Saborski zastupnik Josip Đakić uz uvjerenje da će ovaj projekt osigurati svim zaposlenicima znatno bolje uvjete rada naglasio je i potrebu da se uprava Hrvatskih šuma za područje Hrvatskih šuma napokon preseli u Slatinu budući da se trenutno u Osječko-baranjskoj županiji nalazi dvije uprave, a na području Virovitičko-podravske niti jedna.

Nakon kratkih govora uslijedio je najsvečaniji trenutak kada su saborski zastupnik Josip Đakić, član uprave Hrvatskih šuma Damir Felak i upravitelj Šumarije Virovitica Davor Bralić rezanjem vrpce otvorili novu zgradu.

Skip to content