Svečano otvoren novi objekt Dječjeg vrtića Cvrčak

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas je u Virovitici otvoren novi objekt Dječjeg vrtića Cvrčak, a svečanom otvorenju objekta vrijednog oko 6.500.000,00 kuna koji će moći primiti više od sto novih mališana nazočili su i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva na čelu s državnim tajnikom…Danas je u Virovitici otvoren novi objekt Dječjeg vrtića Cvrčak, a svečanom otvorenju objekta vrijednog oko 6.500.000,00 kuna koji će moći primiti više od sto novih mališana nazočili su i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva na čelu s državnim tajnikom Karlom Gjurašićem, saborski zastupnik Josip Đakić, predstavnici Virovitičko-podravske županije na čelu s županom Tomislavom Tolušićem i Grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom.

Prisutnima se prva obratila ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Ana Tomac koja se je u ime djelatnika ali prije svega i roditelja zahvalila svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, te naglasila da je ovo najljepši poklon vrtiću za njegov 60-ti rođendan budući je vrtić otvoren davne 1950. godine.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin izrazio je veliko zadovoljstvo što danas vidi sretnu djecu u vrtiću naglasivši da se trenutno u Virovitici radi i 10 novih dječjih igrališta i to samo s jedinim ciljem da se omogući djeci u Virovitici iste uvjete koje imaju i djeca u najrazvijenijim hrvatskim gradovima.
Iskoristio je i ovu priliku da zahvali Ministarstvu regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva što su u ovom projektu sudjelovali u iznosu od 80%, te Virovitičko-podravskoj županiji koja je sufinancirala opremanje vrtića s 200.000,00 kuna, ali i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj projekt ugleda svjetlo dana.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić pohvalio je Grad Viroviticu što je ustrajao u realizaciji ovog projekta i obećao da će se Virovitičko-podravska županija i ubuduće uključivati u pomaganje i sufinanciranje kada se radi o ovako značajnim projektima kao što je to u svakom slučaju izgradnja dječjeg vrtića.

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je da mu je bilo osobito drago što je sudjelovao u realizaciji izgradnje ovog objekta, te najavio da se na ovome neće stati jer obrazovanje nema alternativu i uz zahvalu Ministarstvu najavio realizaciju novih sličnih projekata.

Državni tajnik u Ministarstva regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva Karlo Gjurašić najavio je da je ovaj objekt najsvjetliji primjer regionalnog razvoja čija je bit suradnja lokalne, regionalne i državne uprave. Istaknuo je i veliku važnost predškolskog odgoja jer je to budućnost i poželio svima puno uspjeha u budućem radu.

U prigodnom programu sudjelovala su i djeca Dječjeg vrtića Cvrčak, a novi objekt blagoslovio je fra Robert Perišić iz virovitičke Župe sv. Roka koji je također zahvalio svima koji su pomogli u njegovoj izgradnji.Na kraju svečanosti simboličnom podjelom lopti mališanima novi objekt otvorili su državni tajnik Karlo Gjurašić i gradonačelnik Ivica Kirin, te nakon toga obišli nove prostorije vrtića.

Skip to content