Svečano obilježena treća obljetnica rada virovitičke Visoke škole

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održana svečanost obilježavanja treće obljetnice rada Visoke škole. Tom prigodom prisutnima se je prva obratila dekanica Visoke škole mr.sc.Vesna Bedeković koja je u svom govoru uz čestitku svima kao i zahvalu Virovitičko-podravskoj županiji i svim jedinicama lokalne samouprave…Jučer je u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održana svečanost obilježavanja treće obljetnice rada Visoke škole. Tom prigodom prisutnima se je prva obratila dekanica Visoke škole mr.sc.Vesna Bedeković koja je u svom govoru uz čestitku svima kao i zahvalu Virovitičko-podravskoj županiji i svim jedinicama lokalne samouprave sa područja županije posebno istaknula da je ovo godina kada je svoju diplomu i zvanje stručnog prvostupnika ekonomije za informatički menadžment steklo prvih 42 studenta. Od ove godine uz navedeni smjer postoji i smjer ruralnog turizma, a Visoku školu trenutno pohađa 665 redovitih i izvanrednih studenata kojima predaje 12 stalno zaposlenih nastavnika i asistenata kao i 18 vanjskih suradnika rekla je na kraju dekanica Bedeković uz napomenu da su protekle godine uložena i znatna sredstva u izdavačku djelatnost što je rezultiralo izdavanju tri udžbenika u vlastitoj nakladi koji su tom prigodom i predstavljeni.
Prisutnima se je obratio i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji između ostalog posebno naglasio da je ulaganje u školstvo osnova razvoja svake lokalne zajednice uz zadovoljstvo što Visoka škola sve manje ovisi o vanjskim kadrovima.

U ime župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića prisutnima se je obratila pročelnica Vesna Šerepac koja je istaknula zadovoljstvo dosadašnjim radom Visoke škole i najavila nastavak radova na zgradi budućeg veleučilišta u bivšoj virovitičkoj vojarni kao i potrebu izgradnje smještajnih kapaciteta za studente koji dolaze iz drugih sredina.
Na kraju svečanosti dekanica Vesna Bedeković uručila je zahvalnice istaknutim studentima. Tako su zahvalnice dobili Ivan Majstorović kao prvi predsjednik Studenskog zbora, Iva Cvrtila za osnivanje glazbene skupine „Collegium Vereucha”, Srećko Tunić za osnivanje i rad u studenskoj sportskoj udruzi, a Dekanovu nagradu za najboljeg studenta za akademsku godinu dobila je Željka Kadlec.

Skip to content