Svečano obilježen Dan Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica

Prigodnim programom djelatnici i čitatelji obilježili su Dan Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. Nakon što je predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss čestitala svima Dan Gradske knjižnice i naglasila kako je knjižnica izašla iz svojih okvira i prerasla u multimedijalno središte, uz ravnateljicu Višnju Romaj, djelatnici su predstavili svoj rad i uspjehe tijekom protekle godine koji je na visokom nivou.

Svečanost u sklopu obilježavanja „Mjeseca hrvatske knjige“, koji za temu ove godine ima Svjetlo, obilježio je i roman Ivice Prtenjače pod nazivom „Brdo“ u kojemu je ravnateljica Višnja pronašla „svjetlo“. Književnom tribinom ravnateljice i autora predstavljen je malen roman o čovjeku i magarcu, ali velik značenjima. Roman, koji je nagrađen 2014. godine za najbolji neobjavljeni roman, prepoznali su i Virovitičani jer, prema riječima ravnateljice, stalno je u posudbi.

Program je zaključen darivanjem najčitatelja kojima je odlične knjige uručio Ivica Prtenjača, a to su: Helena Smudić u kategoriji predškolaca, Filip Vlaisavljević u kategoriji osnovne škole, Dora Marin u kategoriji srednje škole, Ivana Zrnić u kategoriji za odrasle i obitelj Risović u kategoriji obiteljske iskaznice.

(www.icv.hr

Skip to content