Svečani prijem studenata na stručnom studiju Drvne tehnologije u Virovitici u ponedjeljak, 14. listopada, u VSMTI

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

vsmti 11Svečani prijem studenata na stručnim studiju Drvna tehnologija u Virovitici biti će 14. listopada 2013. (ponedjeljak) u 16:00 sati u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Nakon svečanog prijema studenata slijedi izvođenje redovite nastave.

Podsjetimo se, stručni studij Drvne tehnologije, koji se kao dislocirani studij Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izvodio u Virovitici, održao je u travnju 2011. godine svečanu promociju 23 stručna prvostupnika koji su kao prva generacija završili stručni studij Drvne tehnologije u Virovitici, te su neki od njih nastavili studirati u Zagrebu.

Stručni studij je razvijen je na temelju 60 godišnje tradicije studija drvne tehnologije na Šumarskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te anketa i konzultacija s predstavnicima drvne industrije. Studij karakterizira suvremeni nastavni program. Studij traje 3 godine, 6 semestara, ukupno iznosi 180 ECTS bodova. Struktura studija sastoji se od 20 obveznih predmeta, 4 izborna predmeta, stručne prakse i završnog rada. Završetkom studija stječe se akademski naziv stručni/a prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka drvne tehnologije. Studij omogućuje visoko stručno obrazovanje stručnih prvostupnika drvne tehnologije, te im omogućuje nastavak obrazovanja na diplomskim studijima Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Drvnotehnološkog odsjeka. U skladu s Bolonjskim procesom prvostupnici dobivaju svjedodžbe i dopunske isprave (diploma supplement) sukladne europskim ispravama na hrvatskom i engleskom jeziku. (vpz.hr)

Skip to content