SVEČANA SJEDNICA MO SVETI ĐURAĐ Izgradnja dječjeg vrtića najveća aktivnost u tekućoj godini

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Mjesnom domu, u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ, održana je svečana sjednica MO povodom Dana mjesta i Mjesnog odbora.

Uz članove Mjesnog odbora, na sjednici su bili i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, domicilni župnik velečasni Josip Homjak, predsjednici vijeća Mjesnih odbora Milanovac i Rezovačke Krčevine, Mario Lukačević i Jurica Kajić, predstavnici ostalih mjesnih odbora te svih udruga koje uspješno djeluju u mjestu, a to su umirovljenici, dragovoljaci Domovinskog rata i Nogometni klub Sv. Đurađ.

Predsjednik Mjesnog odbora Ivan Ćavarušić naglasio je najvažnije aktivnosti u mjestu u proteklih godinu dana, pri čemu je stavljen naglasak na poboljšanje prometne infrastrukture. Konkretno, rekonstruirana je Ulica Narodne garde, najduža ulica koja je ujedno bila i u najlošijem stanju. Na zahtjev Mjesnog odbora, a kako bi se omogućio priključak novim korisnicima, produžena je kanalizacijska mreža u naselju Štruklinov Jarak te je u suradnji s Hrvatskim šumama uređena cesta do 3. ribnjaka.

U sljedećih godinu dana uz rad na održavanju prometnica, najveći projekt u mjestu bit će izgradnja i opremanje dječjeg vrtića, koji će moći polaziti 32 djece u dvije skupine – vrtićka i jaslička dob. U planu je i asfaltiranje ceste do 9. ribnjaka, a novo ruho dobit će i Mjesni dom koji će se energetski obnoviti, za što je potpisan ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Skup je pozdravio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Sveti Đurađ je pozitivan primjer uspješnog rada i angažmana svih žitelja mjesta koji aktivno brinu o poboljšanju životnih i radnih uvjeta u svojoj životnoj sredini – rekao je I. Kirin.

Ivan Ćavarušić zahvalio je Gradu Virovitici i gradonačelniku Ivici Kirinu jer imaju sluha za potrebe građana i nikad ne nailazi na zatvorena vrata.

Nakon sjednice, delegacija članova Mjesnog odbora, predvođena gradonačelnikom Kirinom i Ivanom Ćavarušićem, položila je aranžman i zapalila lampione na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred Mjesnog doma. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content