SVEČANA SJEDNICA MO ČEMERNICA Prioriteti su nova škola i biciklistička staza

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Mjesni odbor Čemernica u nedjelju, 29. kolovoza obilježava svoj Dan i blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Tim povodom je u društvenom domu u ovom prigradskom naselju u petak, 27. kolovoza održana svečana sjednica Mjesnog odbora.

Uoči sjednice zapaljeni su lampioni ispred spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koja se nalazi uz ulazu u društveni dom.

Predsjednik Mjesnog odbora Miljenko Sabo iznio je pregled najvažnijih aktivnosti u proteklih godinu dana.

Svakim danom radimo na poboljšanju uvjeta života u ovom našem naselju i mogu reći da nemamo nekih velikih potreba izuzev nove škole. To nam svakako mora biti prioritet, rekao je Sabo dodavši kako će u nadolazećoj školskoj godini školu u Čemernici pohađati 30 učenika u četiri razredna odjela, od čega je 8 prvašića.

Što se tiče realiziranih projekata, u sklopu projekta Kolektor istok, postavljena je kanalizacija i asfaltiran je odvojak Zagrebačke ulice, održavani su poljski putevi, za društveni dom nabavljeni su oprema i namještaj, rekonstruiran je dio dječjeg igrališta, izgrađena skladišna prostorija u sklopu doma…

Inače, Miljenko Sabo ističe kako je dom u Čemernici jedan od najkorištenijih manjih domova, a koristi se za razne obiteljske i slične proslave. Osim toga, navodi kako je ovo virovitičko prigradsko naselje prepoznatljivo i po velikom broju obrta.

Nazočne na svečanoj sjednici pozdravio je i gradonačelnik Ivica Kirin.

Virovitica i njezina prigradska naselja svakim danom postaju sve poželjnija mjesta za život mladih ljudi. Uz osnovni cilj, a to je izgradnja brze ceste do Zagreba, kontinuirano radimo na poboljšanju životnih uvjeta. U Čemernici ćemo vrlo brzo krenuti s izgradnjom nove škole, ali i nogostupa s biciklističkom stazom na južnoj strani ceste kako bismo i na taj način povezali Viroviticu i Suhopolje – rekao je gradonačelnik Kirin.

Uz gradonačelnika Kirina na svečanoj sjednici su bili njegova zamjenica Vlasta Honjek – Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss, predstavnici gradskih tvrtki te ostalih prigradskih mjesnih odbora. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content